Αποτελέσματα 1 μέχρι 1 από 1
 1. #1

  Ασφαλή αρχεία στο τσεπάκι

  Κρυπτογραφήστε με υψηλή ασφάλεια AES 256 τα αρχεία σε ένα φορητό USB flash drive με την εξίσου μφορητήμ εφαρμογή USB Safeguard.

  Ονομασία: intro_120_119.jpg
Εμφανίσεις: 78
Μέγεθος: 3.0 KB

  Τα USB flash drives αποτελούν τον ιδανικό τρόπο για εύκολη μεταφορά αρχείων και έτσι σχεδόν όλοι έχουμε κάποιο στο τσεπάκι μας. Αποτελούν, όμως, και έναν από τους βασικότερους λόγους που πολλές εταιρείες έχουν χάσει πολύτιμα δεδομένα τους όχι εξαιτίας κάποιου hacker ή μιας τρύπας ασφάλειας στο δίκτυό τους, αλλά επειδή ένας υπάλληλοςμ ξέχασε κάπου το μφλασάκιμ του!

  Το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη χρήση κρυπτογράφησης, όπου τα αρχεία που περιλαμβάνονται σε ένα μφλασάκιμ αλλοιώνονται, ώστε να μην είναι προσβάσιμα παρά μόνο με τη χρήση κωδικού. Η διαδικασία, όμως, είναι συνήθως πολύπλοκη και ανιαρή για τον απλό χρήστη, ενώ συχνά απαιτεί και την εγκατάσταση εξειδικευμένου λογισμικού σε κάθε υπολογιστή όπου θα χρησιμοποιηθεί το κρυπτογραφημένο μφλασάκιμ - εκτός αν η μέθοδος κρυπτογράφησης ακούει στο όνομα USB Safeguard.

  Πρόκειται για μία σχετικά νέα εφαρμογή, που δεν απαιτεί εγκατάσταση, ρυθμίσεις ή μετάβαση σε σελίδες... ακατάληπτων επιλογών. Αρκεί να την αντιγράψετε στο USB flash drive σας και μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό θα έχετε κρυπτογραφημένα και ασφαλή τα περιεχόμενά του. Όταν θέλετε πάλι πρόσβαση σε αυτά, αρκεί να την ξανατρέξετε και να εισαγάγετε τον κωδικό σας! Πολύ καλό για να είναι αληθινό; Και όμως, όπως θα δούμε ευθύς αμέσως, η ασφάλεια δεν συνεπάγεται δυσχρηστία.


  Βήμα 1

  Κατεβάστε το USB Safeguard. Μην το τρέξετε - δεν χρειάζεται εγκατάσταση. Απλά αντιγράψτε το μκατεβασμένομ αρχείο στο USB flash drive σας.

  Ονομασία: sshot-1.jpg
Εμφανίσεις: 75
Μέγεθος: 17.0 KB  Βήμα 2

  Αφού το αντιγράψετε, τρέξτε το USB Safeguard από το μφλασάκιμ. Η εφαρμογή επιτρέπει την κρυπτογράφηση του αποθηκευτικού χώρου όπου έχει αντιγραφεί (γιμ αυτό σας είπαμε να μην το τρέξετε από το δίσκο - και τον κρυπτογραφήσετε αφηρημένοι!). Απλά, εισαγάγετε τον κωδικό με τον οποίο θέλετε να μκλειδώσετεμ το μφλασάκιμ σας στα δύο πεδία της και πατήστε ΟΚ.

  Ονομασία: sshot-2.jpg
Εμφανίσεις: 73
Μέγεθος: 17.0 KB  Βήμα 3

  Ως πρόσθετο βήμα ασφάλειας, η εφαρμογή θα σας προτρέψει να αποθηκεύσετε ένα αρχείο με τον κωδικό σας στον υπολογιστή σας (προσοχή: ΟΧΙ στο USB flash drive, αφού αν κρυπτογραφήσετε τον ίδιο τον κωδικό σας, πώς θα μπορείτε να τον ανακτήσετε. Προτείνουμε να το δεχθείτε και να αποθηκεύσετε το αρχείο σε ένα εύκολα προσβάσιμο σημείο του PC σας - π.χ. στην επιφάνεια εργασίας.

  Ονομασία: sshot-3.jpg
Εμφανίσεις: 76
Μέγεθος: 14.0 KB  Βήμα 4

  Στη συνέχεια θα εμφανιστεί το βασικό παράθυρο της εφαρμογής, όπου μπορείτε να επιλέξετε τι θα κρυπτογραφηθεί. Αν θέλετε τη γρήγορη αλλά και πληρέστερη μέθοδο, απλά κάντε κλικ στο Encrypt All στο πάνω δεξιά άκρο, για να κρυπτογραφηθούν όλα τα περιεχόμενα του USB flash drive σας. Για περισσότερο έλεγχο μπορείτε να κάνετε dragμnμdrop μόνο ορισμένα αρχεία και φακέλους από το μφλασάκιμ σας σε αυτό το παράθυρο και με ένα κλικ στο Encrypt να κρυπτογραφήσετε μόνο αυτά.

  Ονομασία: sshot-4.jpg
Εμφανίσεις: 74
Μέγεθος: 17.7 KB  Βήμα 5

  Αφού ολοκληρωθεί η κρυπτογράφηση, η εφαρμογή θα σας ρωτήσει τι να κάνει με τα αρχικά αρχεία που κρυπτογράφησε. Έχετε τρεις επιλογές, που κατά σειρά μεταφράζονται ως εξής: α) τίποτα (τα αρχεία θα παραμείνουν ως είχαν - δεν το προτείνουμε, αφού τότε γιατί τα κρυπτογραφήσατε, β) απλή διαγραφή (αρκετά ασφαλής και γρήγορη) και γ) διαγραφή υψηλής ασφάλειας (η ανάκτησή τους από τρίτους θα είναι σχεδόν αδύνατη, αλλά η διαδικασία χρειάζεται έως και τρεις φορές περισσότερο χρόνο, ενώ μφθείρειμ το USB flash drive με περισσότερες εγγραφές). Προτείνουμε να χρησιμοποιείτε τη δεύτερη επιλογή και να καταφεύγετε στην τρίτη μόνο για τα πιο ευαίσθητα αρχεία σας.

  Ονομασία: sshot-5.jpg
Εμφανίσεις: 87
Μέγεθος: 19.0 KB  Βήμα 6

  Αφού επιλέξετε τι θέλετε να κάνετε με τα αρχικά αρχεία, όπως είδαμε στο προηγούμενο βήμα, η εφαρμογή θα αρχίσει την κρυπτογράφησή τους - διαδικασία που διαρκεί ελάχιστα, ανάλογα με τον όγκο των δεδομένων και την ταχύτητα του υπολογιστή σας. Όταν ολοκληρωθεί, θα σας εμφανίσει ένα σχετικό ενημερωτικό παράθυρο. Απαντήστε καταφατικά για να το κλείσετε και... αυτό ήταν!

  Ονομασία: sshot-6.jpg
Εμφανίσεις: 80
Μέγεθος: 19.4 KB  Βήμα 7

  Τα αρχεία σας θα βρίσκονται μπακεταρισμέναμ και μκλειδωμέναμ σε ένα νέο αρχείο με όνομα μimage.dskμ στο USB fash drive σας, αλλά δεν θα φαίνονται πουθενά και δεν θα είναι προσβάσιμα με κάποιον τρόπο. Ναι, αλλά τότε πώς μπορείτε να τα μξαναδείτεμ κι εσείς; Απλά ξανατρέχοντας την εφαρμογή!

  Ονομασία: sshot-7.jpg
Εμφανίσεις: 82
Μέγεθος: 9.3 KB  Βήμα 8

  Με τα αρχεία σας μεξαφανισμέναμ, τρέξτε και πάλι το USB Safeguard από το μφλασάκιμ σας. Θα δείτε ότι αυτήν τη φορά, έχοντας αναγνωρίσει την παρουσία του κρυπτογραφημένου πακέτου, θα σας ζητήσει να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης σε αυτό. Κάντε το για να δείτε τα αρχεία σας. Στην περίπτωση που τον ξεχάσετε, ένα κλικ στο μYou donμt remember...μ, κάτω από το πεδίο κωδικού, εμφανίζει ένα παράθυρο βοήθειας με τον πρώτο χαρακτήρα του κωδικού που χρησιμοποιήσατε.

  Ονομασία: sshot-8.jpg
Εμφανίσεις: 86
Μέγεθος: 17.1 KB  Βήμα 9

  Αφού εισαγάγετε τον κωδικό, το ίδιο παράθυρο όπου είχατε προσθέσει τα αρχεία προς κρυπτογράφηση θα κάνει την εμφάνισή του και τα αρχεία σας θα είναι ορατά μέσω αυτού. Μπορείτε να τα αποκρυπτογραφήσετε όλα με το Decrypt All ή να επιλέξετε και να αποκρυπτογραφήσετε μόνο αυτά που χρειάζεστε με ένα κλικ στο Decrypt.

  Ονομασία: sshot-9.jpg
Εμφανίσεις: 73
Μέγεθος: 18.4 KB  Βήμα 10

  Προσέξτε πως ακόμη και αν είχατε κρυπτογραφήσει και κάποιους φακέλους, δεν είναι ανάγκη να τους αποκρυπτογραφήσετε ολόκληρους για να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα αρχείο που βρίσκεται μέσα σε αυτούς: με διπλό κλικ εισέρχεστε σε αυτούς και μπορείτε να επιλέξετε συγκεκριμένα αρχεία και υποφακέλους προς αποκρυπτογράφηση.

  Ονομασία: sshot-10.jpg
Εμφανίσεις: 73
Μέγεθος: 18.7 KB
  pcw.gr
  Υπάρχουν πολύ τρόποι να πείτε ευχαριστώ.!!!
  Ένας από αυτούς είναι να κάνετε εγγραφεί στην νέα κοινωνική ιστοσελίδα μας…
  hellascosmos.com

 2. # ADS
  Circuit advertisement
  Ημ. Εγγραφής
  Always
  Τοποθεσία
  Advertising world
  Μηνύματα
  Many
   

Παρόμοια Θέματα

 1. Δεκάλογος για ασφαλή κοινωνική δικτύωση
  Από RC_Andreas στο forum Χρήσιμες συμβουλές
  Απαντ: 0
  Τελευταίο μήνυμα: 31-05-2011, 03:08 PM
 2. Απαντ: 0
  Τελευταίο μήνυμα: 16-05-2011, 12:55 AM
 3. Απαντ: 0
  Τελευταίο μήνυμα: 09-10-2010, 11:47 AM

Σελιδοδείκτες

Σελιδοδείκτες

Δικαιώματα Δημοσίευσης

 • Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
 • Δε μπορείτε να δημοσιεύετε απαντήσεις
 • Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε επισυναπτόμενα αρχεία
 • Δε μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
 •  
 • BB code είναι σε λειτουργία
 • Smilies είναι σε λειτουργία
 • [IMG] κώδικας είναι σε λειτουργία
 • [VIDEO] κώδικας είναι σε λειτουργία
 • HTML Κώδικας είναι εκτός λειτουργίας