Results 1 to 3 of 3
 1. #1

  Post Τι είναι το rundll32.exe και τι κάνει

  Name: rundll32exe.jpg
Views: 2929
Size: 5.9 KB

  Διαβάζετε αυτό το άρθρο επειδή έχετε κοίταξε στη Διαχείριση εργασιών και αναρωτήθηκε τι στο καλό είναι όλες εκείνες τις διαδικασίες rundll32.exe, και γιατί βρίσκονται σε εξέλιξη ... Λοιπόν, τι είναι αυτά;


  Εξήγηση

  Εάν έχετε κάπιο χρονικό διάστημα γύρω από τα Windows, έχετε δει τα τρισεκατομμύρια των αρχείων. DLL (Dynamic Link Library) σε κάθε φάκελο μιας εφαρμογής, τα οποία χρησιμοποιούνται για την λογική της εφαρμογής.

  Επειδή δεν υπάρχει τρόπος να ξεκινήσει άμεσα ένα αρχείο DLL, η εφαρμογή rundll32.exe χρησιμοποιείται απλά για να ξεκινήσει τη λειτουργία. Αυτό το εκτελέσιμο αρχείο είναι ένα έγκυρο μέρος των Windows, και κανονικά δεν πρέπει να αποτελεί απειλή.

  Σημείωση
  Η έγκυρη διαδικασία βρίσκεται συνήθως στο \ Windows \ System32 \ rundll32.exe, αλλά μερικές φορές κάποια spyware χρησιμοποιούν το ίδιο όνομα αρχείου και αρχίζει να τρέχει από έναν διαφορετικό κατάλογο, ώστε να αποκτήσει μεταμφίεση. Αν νομίζετε ότι έχετε κάποιο πρόβλημα, θα πρέπει να εκτελέσετε μια σάρωση πάντα για να είστε σίγουροι, αλλά αν δεν είστε σίγουροι, μπορούμε να εξακριβώσει τι ακριβώς συμβαίνει ... έτσι συνεχίστε να διαβάζετε.  Χρήση της Διαχείρισης εργασιών των Windows Vista

  Ένα από τα μεγάλα χαρακτηριστικά γνωρίσματα στη Διαχείριση εργασιών των Windows Vista είναι η δυνατότητα να δείτε ολόκληρη την εντολή γραμμής για κάθε εφαρμογή που εκτελείται. Για παράδειγμα, θα δείτε ότι έχω δύο διαδικασίες rundll32.exe στην λίστα μου εδώ:

  Click image for larger version. 

Name:	image177.png 
Views:	3035 
Size:	47.0 KB 
ID:	22201

  Αν πάτε View \ Select Columns , θα δείτε την επιλογή Command Line (Γραμμή Εντολών) στη λίστα, η οποία θα θέλετε να ελέγξετε.

  Click image for larger version. 

Name:	image178.png 
Views:	2969 
Size:	30.7 KB 
ID:	22202

  Τώρα μπορείτε να δείτε την πλήρη διαδρομή για το αρχείο της λίστας, που θα παρατηρήσετε ότι είναι η έγκυρη διαδρομή για το rundll32.exe στο System32 φάκελο.

  Click image for larger version. 

Name:	image179.png 
Views:	2950 
Size:	21.1 KB 
ID:	22203

  Αν δέν εντοπίσετε το αρχείο, σε αυτό το παράδειγμα είναι nvmctray.dll, και θα το δούμε συνήθως όταν τοποθετείτε το ποντίκι σας πάνω από το όνομα του αρχείου:

  Click image for larger version. 

Name:	image180.png 
Views:	2940 
Size:	63.1 KB 
ID:	22204

  Διαφορετικά, μπορείτε να ανοίξετε τις ιδιότητες (Properties) και να δείτε την περιγραφή του αρχείου, το οποίο συνήθως θα σας λέει το σκοπό για αυτό το αρχείο.

  Click image for larger version. 

Name:	image181.png 
Views:	2939 
Size:	36.8 KB 
ID:	22205

  Αφού ξέρουμε τι είναι, μπορούμε να καταλάβουμε αν θέλουμε να το απενεργοποιήσουμε ή όχι. Αν δεν υπάρχει καμία πληροφορία, θα πρέπει να το κάνετε αναζήτηση στο Google η ρωτήστε μας εδώ στο φόρουμ.


  Χρησιμοποιώντας το Process Explorer σε Vista ή τα XP

  Αντί να χρησιμοποιήσουμε το Task Manager, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το δωρεάν βοηθητικό πρόγραμμα Process Explorer από τη Microsoft για να καταλάβουμε τι συμβαίνει, Το οποία έχει το πλεονέκτημα, επίσης, να εργάζεται σε Windows XP.

  Απλά ξεκινήσει το Process Explorer, και αν χρησιμοποιείτε Vista, θα πρέπει να επιλέξτε File \ Show Details for All Processes (Αρχείο \ Εμφάνιση λεπτομερειών για όλες τις διαδικασίες.)

  Click image for larger version. 

Name:	image182.png 
Views:	2934 
Size:	20.2 KB 
ID:	22206

  Τώρα, όταν αιωρείται πάνω από το Rundll32.exe στη λίστα, θα δείτε μια επεξήγηση, με λεπτομέρειες για το τι είναι στην πραγματικότητα:

  Click image for larger version. 

Name:	image183.png 
Views:	2931 
Size:	18.5 KB 
ID:	22207

  Ή μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ, επιλέξτε Properties (Ιδιότητες), και στη συνέχεια ρίξτε μια ματιά στην καρτέλα για να δείτε το πλήρες όνομα διαδρομής που δρομολογείται, και μπορείτε να δείτε ακόμη και τη μητρική διαδικασία, η οποία στην προκειμένη περίπτωση είναι το κέλυφος των Windows (Explorer.exe ), αναφέροντας ότι ήταν πιθανό να ξεκίνησε από μια συντόμευση ή απ'τό σημείο εκκίνησης.

  Click image for larger version. 

Name:	image184.png 
Views:	2989 
Size:	45.8 KB 
ID:	22208

  Μπορείτε να περιηγηθείτε προς τα κάτω και δείτε τα στοιχεία του αρχείου, ακριβώς όπως κάναμε στην ενότητα Διαχείριση εργασιών. Στην περίπτωση μου, είναι ένα μέρος του πίνακα ελέγχου NVIDIA, και έτσι δεν πρόκειται να κάνο τίποτα γι 'αυτό.


  Απενεργοποίηση της Διαδικασίας

  Ανάλογα με το ποια είναι η διαδικασία, αν θα θέλετε να το απενεργοποιήσετε κατ 'ανάγκη, μπορείτε αν θέλετε να πληκτρολογήσετε msconfig.exe στο σημείο start menu search (αναζήτησης μενού έναρξης). Απλώς αποεπιλέξτε το για να το αποτρέψετε από την αυτόματη εκκίνηση.

  Click image for larger version. 

Name:	image185.png 
Views:	2951 
Size:	55.8 KB 
ID:	22209

  Μερικές φορές δεν εμφανίζονται όλα τα αρχεία στη καρτέλα startup (εκκίνησης), οπότε τότε μάλλον θα πρέπει να κάνετε κάποια καλύτερη έρευνα για να καταλάβετε από που ξεκινάνε. Για παράδειγμα, εάν έχετε ανοίξει το Display Properties (Ιδιότητες οθόνης) στα XP θα δείτε ένα άλλο Rundll32.exe στη λίστα, επειδή τα Windows χρησιμοποιούν εσωτερικά rundll32 για να τρέξει αυτό το πλαίσιο διαλόγου.

  howtogeek.com
  Υπάρχουν πολύ τρόποι να πείτε ευχαριστώ.!!!
  Ένας από αυτούς είναι να κάνετε εγγραφεί στην νέα κοινωνική ιστοσελίδα μας…
  badooz.com

 2. # ADS
  Circuit advertisement
  Join Date
  Always
  Location
  Advertising world
  Posts
  Many
   

 3. #2

  Απ: Τι είναι το rundll32.exe και τι κάνει

  καλησπέρα σας,
  τοποθέτησα το usb μου σε έναν υπολογιστή για να αποθηκεύσω ορισμένα πράγματα. Τα καινούρια αρχεία που αποθήκευσα εμφανίζονται όταν τοποθετώ το βλασάκι στον υπολογιστή όχι όμως τα παλια αρχεια. Ταυτόχρονα εμφανίζεται η συντόμευση του usb δίπλα από τα καινουρια αρχεια. όταν προσπαθώ να μπω στη συντόμευση μου βγάζει προειδοποίηση rundll. Έχουν χαθεί τα παλιά μου αρχεία?
  Ευχαριστώ

 4. #3

  Re: Τι είναι το rundll32.exe και τι κάνει

  Λυπάμαι για την καθυστέρηση αλλά το θέμα μου διέφυγε.
  Δεν μπορώ να σκεφτώ γιατί σου το κάνη αυτό αλλά θα μπορούσες να δοκιμάσεις να ανακτήσεις τα αρχεία σου από το usb σου.. Κοίτα εδώ.
  Υπάρχουν πολύ τρόποι να πείτε ευχαριστώ.!!!
  Ένας από αυτούς είναι να κάνετε εγγραφεί στην νέα κοινωνική ιστοσελίδα μας…
  badooz.com

Similar Threads

 1. Οδηγός : Τι είναι το ctfmon.exe και τι κάνει
  By RC_Andreas in forum Οδηγοί - Εγχειρίδια - How To
  Replies: 0
  Last Post: 19-10-2011, 09:54 PM
 2. Replies: 0
  Last Post: 17-12-2010, 11:12 PM
 3. το gps κάνει κακό στη μνήμη
  By Areti in forum Επιστήμες
  Replies: 0
  Last Post: 21-11-2010, 10:21 PM
 4. Η Ιστορία κάνει κύκλους
  By dervisiss in forum Επιστήμες
  Replies: 0
  Last Post: 21-10-2010, 01:21 PM
 5. ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΦΥΣΗ
  By amalia_38 in forum Φωτογραφία-Video & Gadgets
  Replies: 0
  Last Post: 27-05-2010, 11:18 PM

Σελιδοδείκτες

Σελιδοδείκτες

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •