linux-mint-21-screenshot.jpg


Πριν από αρκετά χρόνια, ο ιστότοπος του Linux Mint παραβιάστηκε και ανέβηκαν πλαστά ISO. Έκτοτε, η ομάδα έχει δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην επαλήθευση των ISO που κατεβάζετε για να διασφαλίσει ότι δεν έχουν παραβιαστεί. Στην επερχόμενη έκδοση του Linux Mint 21.1 «Vera», οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση στο νέο Εργαλείο επαλήθευσης ISO, το οποίο θα κάνει το μεγαλύτερο μέρος της βαρύτητας όσον αφορά την επαλήθευση των ISO.

Κάνοντας δεξί κλικ σε ένα αρχείο ISO θα έχετε την επιλογή να επαληθεύσετε την ακεραιότητά του. Το εργαλείο επαλήθευσης θα εμφανιστεί και εάν πρόκειται για αρχείο Linux Mint ή Ubuntu, οι διευθύνσεις URL στα αρχεία SHA256sum και GNU Privacy Guard (GPG) θα συμπληρωθούν αυτόματα για έλεγχο – το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε το κουμπί Επαλήθευση . Εφόσον το ISO είναι εντάξει, θα δείτε ένα αναδυόμενο μήνυμα στο πρόγραμμα που θα λέει ότι όλα φαίνονται καλά και ότι το ISO είναι επίσημη εικόνα.

verify.jpg


Εκτός από την επαλήθευση των ISO, η ομάδα εργάζεται επίσης στο εργαλείο USB Image Writer. Τώρα διαθέτει ένα κουμπί Επαλήθευση που ανοίγει το εργαλείο επαλήθευσης και αν προσπαθείτε να γράψετε ένα ISO των Windows, το εντοπίζει και παρέχει έναν σύνδεσμο για τη σύνταξη μιας εικόνας των Windows καθώς απαιτούνται περισσότερα βήματα.

Η ομάδα του Linux Mint ανακοίνωσε επίσης ότι η επερχόμενη έκδοση, και οι εκδόσεις μετά από αυτήν, θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται με τα εικονίδια επιφάνειας εργασίας Computer, Home, Trash και Network κρυμμένα από προεπιλογή. Κρύβονται επειδή είναι εύκολο να φτάσετε με άλλα μέσα και παρέχουν μια καθαρότερη επιφάνεια εργασίας. Ενώ αυτές οι συντομεύσεις είναι κρυφές, θα εξακολουθείτε να μπορείτε να τοποθετείτε στοιχεία στην επιφάνεια εργασίας και να έχετε πρόσβαση στις τοποθετημένες μονάδες δίσκου σας από εδώ. Εάν θέλετε να επαναφέρετε κάποιο από τα κρυφά εικονίδια, θα μπορείτε να το κάνετε.

Η ομάδα του Linux Mint επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να κυκλοφορήσει το Linux Mint 21.1 'Vera' στο κοινό μέχρι τα Χριστούγεννα, πιθανότατα θα έχει προηγηθεί μια έκδοση beta.