Ροή

Θερμιδομετρητής για iPhone

RC_Andreas

Administrator
Joined
3 June 2010
Μηνύματα
4,599
Βαθμολογία
9
Points
38
Location
Ελλάδα
Website
www.eltube.gr
thermidoban.jpg

Η αλήθεια είναι ότι τώρα το καλοκαιράκι όσο να ?ναι όλο και ξεφεύγουμε στα κιλά μας. Λίγο τα παγωτά, λίγο οι ταβέρνες, λίγο οι διακοπές, όλο και κάποια κιλά παραπάνω βάζουμε όλοι μας. Αλλά από την άλλη, και τον χειμώνα δεν πάμε πίσω! Κρύο, σπίτι, όλο και πιο πολύ τρώμε για να ?ζεσταθούμε?. Γενικά όλο και τρώμε και παχαίνουμε!

Ο πιο σίγουρος τρόπος για να ελέγχουμε το βάρος μας είναι να μετράμε τις θερμίδες που προσλαμβάνει ο οργανισμός μας καθημερινά σε σχέση με αυτές που καταναλώνει. Είστε τύπου κινητικοί, που αθλείστε και καίτε πολλές θερμίδες; Τότε εύκολα μπορείτε να βρείτε πόσες θερμίδες θα πρέπει να προσλαμβάνετε με τις τροφές που τρώτε καθημερινά για να μην παχαίνετε. Ή αν είστε τύποι ?γραφείου? που κάθεστε όλη μέρα θα πρέπει να προσλαμβάνετε λιγότερες θερμίδες.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να μετράτε πόσες θερμίδες παίρνει ο οργανισμός σας από τα φαγητά που τρώτε είναι η ελληνική εφαρμογή Θερμιδομετρητής από τον Teokoul που έχει μερικές πολύ ενδιαφέρουσες εφαρμογές (δείτε στο site τους).

Υπάρχουν καταχωρημένες χιλιάδες τροφές με τις θερμίδες τους, και πρωτογενής τροφές αλλά και μαγειρεμένα φαγητά. Ψάξαμε αρκετά να βρούμε σοβαρές ελλείψεις στα φαγητά αλλά δεν βρήκαμε. Η εφαρμογή σας δίνει την δυνατότητα να καταχωρήσετε αρκετές τροφές και να δείτε το σύνολο των θερμιδών τους. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος να συγκεντρώνετε την ημερήσια ποσότητα θερμιδών, καταχωρώντας ποια φαγητά θα θέλατε να τρώτε καθημερινά.

Επίσης, μπορείτε να δείτε πόσες θερμίδες καίτε με διάφορες δραστηριότητες. Γυμναστική, μαγείρεμα, πλύσιμο αυτοκινήτου, ύπνος και γενικά θα μπορείτε να δείτε πόσες θερμίδες θα καταναλώσετε με όλες τις καθημερινές πιθανές εργασίες σας.

Τέλος, η εφαρμογή σας δείχνει τον δείκτη μάζας (ΒΜΙ) του σώματος σας βάζοντας τα κίλα και το ύψος σας. Έτσι θα βλέπετε αν είστε φυσιολογικό, υπέρβαρος ή παχύσαρκος.

Το μόνο αρνητικό που βρήκαμε είναι η διαφήμιση στο κάτω μέρος της οθόνης μας, αλλά δε θα λέγαμε ότι μας ενόχλησε ιδιαίτερα. Ούτως ή άλλως δικαιολογείται από την τιμή της που είναι δωρεάν!

Διατίθεται στο AppStore και μας άρεσε πάρα πολύ η γενικότερη λειτουργία της αλλά και η χρησιμότητα της. Τώρα, αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα θα έπρεπε να βάλουμε ένα αστέρι στην εφαρμογή (αφού έχουμε γίνει σαν μπάλες!). Αλλά δεν φταίει αυτή?Να έβγαζε και μια βελόνα να μας έραβε το στόμα θα έπαιρνε 5 αστέρια για πλάκα!

Βρείτε το στο App Store

iappsreviews.gr
 
Top Bottom