Ροή

Παρουσίαση: Νέα έκδοση Linux Mint 12 Lisa

RC_Andreas

Administrator
Joined
3 June 2010
Μηνύματα
4,599
Βαθμολογία
9
Points
38
Location
Ελλάδα
Website
www.eltube.gr
lisa_light.png

Έτοιμη σήμερα και επίσημα η πολυαναμενόμενη νέα έκδοση της πιο δημοφιλούς αυτή τη στιγμή διανομής βάση distrowatch. Τα βασικά τα ξέρετε από προηγούμενα άρθρα εδώ στο osarena, δηλαδή ότι το νέο Mint είναι βασισμένο στο Ubuntu 11.10, έχει Gnome 3.2 και Linux 3.0. Από νωρίς ξέραμε τι να περιμένουμε και πάνω κάτω ποια ήταν τα σχέδια. Τώρα ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε και να αξιολογήσετε την προσπάθεια των λιγοστών προγραμματιστών του Mint να κάνουν το πέρασμα από Gnome 2 σε Gnome 3 πιο ομαλό για τους χρήστες τους. Για να το καταφέρουν αυτό λοιπόν ο Clement Lefebvre και οι συνεργάτες του, προσφέρουν επιλογές στους χρήστες, κάτι που υπήρξε βασικό χαρακτηριστικό από πάντα στο Linux και κάποιες άλλες μεγάλες διανομές το έχουν ξεχάσει.

Η πρώτη επιλογή είναι το γραφικό περιβάλλον Gnome 3 που όσοι έχουν συνηθίσει σε Gnome 2 θα το βρουν πιο παραγωγικό απ? ότι σε άλλες διανομές με GS χάρη στα Mint Gnome Shell Extentions. Αυτά δημιουργήθηκαν σε μια προσπάθεια να μην χαθούν κάποια ?κλασσικά? στοιχεία του Gnome 2, και να βοηθήσουν τον χρήστη να νιώσει ότι δεν πέρασε από τον νότιο πόλο στην έρημο Σαχάρα. Για περισσότερη ομορφιά υπάρχει και ένα theme βασισμένο στο Zukitwo που θα εντυπωσιάσει και τους πλέον οφθαλμόδουλους.

lisa_dark.png

mintmenu.png

Αν δεν θέλετε με τίποτα κάτι τέτοιο και δεν σας αρέσει τέλος πάντων το Gnome 3 υπάρχει η επιλογή του MATE. Το MATE είναι ένα fork του Gnome 2 το οποίο είναι συμβατό με το Gnome 3 και υπόσχεται ?κλασσική? εμπειρία χρήσης Gnome. Θα το βρείτε στην έκδοση του DVD αλλά όχι στην έκδοση του CD. Νομίζω πως αυτή η προσθήκη πλαισιώνει πολύ καλά το Gnome 3 με MSGE, και επικουρεί τα μέγιστα στην παραγωγική εργασία πολλών χρηστών. Το άσχημο στοιχείο είναι ότι το MATE είναι ακόμη αρκετά ανώριμο και του λείπουν κάποια στοιχεία, αλλά οι προγραμματιστές του υπόσχονται ότι με τον καιρό θα καλυφθούν όλες οι τρύπες και τελικά το MATE θα γίνει ο εκπρόσωπος του ?παραδοσιακού? desktop στον σύγχρονο κόσμο του Linux.

mate1.png

Στις προσθήκες της τελευταίας στιγμής υπάρχει η συνεργασία με την μηχανή αναζήτησης DuckDuck Go, η οποία είναι default στο Mint. Φυσικά είναι εύκολο να το αλλάξετε αυτό αλλά σας προτείνω να την δοκιμάσετε πρώτα γιατί έχει κάποια πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και ιδιότητες όπως για παράδειγμα το ότι είναι πρότζεκτ ανοιχτού κώδικα και δεν παρακολουθεί την ip και τις κινήσεις σας.

Η νέα έκδοση του Linux Mint λοιπόν είναι δωρεάν και μπορείτε να την κατεβάσετε από αυτή την σελίδα. Όσοι έχετε κάποια προηγούμενη έκδοση της διανομής ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να αναβαθμίσετε. Οι ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος είναι οι εξής:


  • Επεξεργαστής: x86 32-bit ή 64-bit
  • Μνήμη RAM: 512MB ή 1GB για άνετη χρήση του συστήματος
  • Χώρος στον σκληρό δίσκο: 5GB
  • Κάρτα γραφικών ικανή για ανάλυση 800?600
  • Οδηγός CD/DVD ή θύρα USB

Ιστοσελίδα

Download



osarena.net
 
Top Bottom