Ροή

Οδηγός: Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας εικόνων συστήματος στα Windows 11

techne

Administrator
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
1,157
Βαθμολογία
24
Points
38
Website
www.eltube.gr
win1.jpg

Εάν η κύρια μονάδα του λειτουργικού σας συστήματος αποτύχει στα Windows, μπορεί να σας πάρει λίγο χρόνο για να επαναφέρετε ακόμη και αν έχετε συμβατικά αντίγραφα ασφαλείας. Θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε ξανά κάθε εφαρμογή και να διαμορφώσετε την καθεμία σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Για να το αποφύγετε, δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας εικόνων συστήματος. Δείτε πώς να το κάνετε.

Τι είναι ένα αντίγραφο ασφαλείας εικόνας συστήματος;

Στα Windows, ένα αντίγραφο ασφαλείας εικόνας συστήματος είναι ένα ακριβές αντίγραφο ολόκληρης της μονάδας δίσκου C: που περιέχει την ενεργή εγκατάσταση των Windows, όλες τις εφαρμογές που εγκαταστήσατε και όλα τα αρχεία διαμόρφωσης και δεδομένων για αυτές τις εφαρμογές. Διατηρούνται στη θέση τους.

Μετά από μια αποτυχία της μονάδας δίσκου συστήματος, μπορείτε να επαναφέρετε αυτήν την εικόνα συστήματος σε μια νέα μονάδα δίσκου και να επανέλθετε σε λειτουργία σαν να μην άλλαξε τίποτα – δεν απαιτείται επανεγκατάσταση των Windows ή των εφαρμογών. Φυσικά, καταγράφετε πολλά επιπλέον δεδομένα που μπορεί να μην χρειάζεστε πάντα σε ένα κανονικό αντίγραφο ασφαλείας, επομένως μια εικόνα συστήματος είναι ιδανική κυρίως για να θέλετε να διατηρήσετε την ακριβή κατάσταση ενός συστήματος Windows.

Πώς να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας εικόνας συστήματος στα Windows 11

Για να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας εικόνας συστήματος στα Windows 11, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα παλαιού τύπου εργαλείο που ονομάζεται "Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά (Windows 7)", το οποίο έχει αποσταλεί με κάθε έκδοση των Windows από τα Windows 7. Για να το εκκινήσετε, ανοίξτε πρώτα τον Πίνακα Ελέγχου ανοίγοντας το μενού Έναρξη και πληκτρολογώντας "Πίνακας Ελέγχου - Control Panel". Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο "Πίνακας Ελέγχου - Control Panel" στη λίστα που προκύπτει παρακάτω.

win2.jpg

Όταν ανοίξει ο Πίνακας Ελέγχου, ανατρέξτε στην ενότητα «Σύστημα και ασφάλεια - System and Security» και κάντε κλικ στο σύνδεσμο για «Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά - Backup and Restore (Windows 7).»

win3.jpg

Στην ενότητα Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά, κάντε κλικ στην επιλογή "Δημιουργία εικόνας συστήματος - Create a System Image" στην πλαϊνή γραμμή.

win4.jpg

Στη συνέχεια, τα Windows θα σας ρωτήσουν πού θέλετε να αποθηκεύσετε το αντίγραφο ασφαλείας. Μπορείτε να επιλέξετε έναν σκληρό δίσκο ή μια εξωτερική μονάδα δίσκου (εκτός από αυτήν για την οποία δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας), ένα DVD ή μια τοποθεσία δικτύου. Κάντε μια επιλογή και κάντε κλικ στο "Επόμενο".

win5.jpg

Στη συνέχεια, θα δείτε μια επισκόπηση του τι θα δημιουργηθεί αντίγραφο ασφαλείας. Κάντε κλικ στο «Έναρξη δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας - Start Backup».

win6.jpg

Το εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας θα σας εμφανίσει μια γραμμή προόδου καθώς δημιουργεί το αντίγραφο ασφαλείας της εικόνας του συστήματος.

win7.jpg

Όταν ολοκληρωθεί η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, κλείστε το εργαλείο System Image. Εάν επιθεωρήσετε την τοποθεσία προορισμού, θα δείτε έναν φάκελο "WindowsImageBackup" που περιέχει τα αρχεία αντιγράφων ασφαλείας. Μην μετακινήσετε ή τροποποιήσετε αυτόν τον φάκελο.
 
Last edited:
Top Bottom