Ροή

Οδηγός: Ctrl+Shift+V Είναι η καλύτερη συντόμευση που δεν χρησιμοποιείτε

techne

Administrator
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
1,157
Βαθμολογία
24
Points
38
Website
www.eltube.gr
win11_paste.jpg

Κουραστήκατε να επικολλάτε και να λαμβάνετε περίεργες γραμματοσειρές και μορφοποίηση στα Windows 10 ή 11; Μην χρησιμοποιείτε το Σημειωματάριο ως ενδιάμεσο. Δοκιμάστε τα Ctrl+Shift+V και θα λάβετε μόνο το κείμενο που θέλετε. Να γιατί.

Επικόλληση κειμένου χωρίς μορφοποίηση Από προεπιλογή, όταν κανονικά αντιγράφετε με Ctrl+C και επικολλάτε με Ctrl+V στα Windows, το πρόχειρο καταγράφει όχι μόνο το κείμενο που έχετε επιλέξει αλλά και το στυλ που το συνοδεύει. Αυτό περιλαμβάνει στυλ γραμματοσειράς, χρώμα κειμένου, χαρακτηριστικά όπως έντονη γραφή και πλάγια γραφή, ακόμη και λίστες με κουκκίδες. Αυτή η συμπεριφορά είναι μέρος των Windows τουλάχιστον από τα Windows 3.1 το 1992.

Ευτυχώς, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να το αποφύγετε. Την επόμενη φορά που θέλετε να επικολλήσετε μόνο το κείμενο χωρίς πληροφορίες μορφοποίησης ή στυλ, πατήστε Ctrl+Shift+V στο πληκτρολόγιό σας στα Windows 10 ή Windows 11. (Σε Mac, μπορείτε να πατήσετε Option+Shift+Command+V για παρόμοιο αποτέλεσμα.)


Η λύση του Word

Στο Microsoft Word, τα Ctrl+Shift+V δεν λειτουργούν. Αντίθετα, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια ειδική επιλογή στο μενού. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στην αρχική καρτέλα και κάντε κλικ στην επιλογή "Επικόλληση" και, στη συνέχεια, επιλέξτε το εικονίδιο που μοιάζει με πρόχειρο με ένα "A" σε αυτό ("Keep Text Only"), το οποίο θα επικολληθεί χωρίς μορφοποίηση.

win11_paste1.jpg

Μπορείτε επίσης να αλλάξετε την προεπιλεγμένη συμπεριφορά στο Word ώστε να γίνεται πάντα επικόλληση χωρίς μορφοποίηση. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στο Αρχείο > Επιλογές. Στο μενού Επιλογές που ανοίγει, κάντε κλικ στο "Για προχωρημένους" στην πλαϊνή γραμμή και, στη συνέχεια, επιλέξτε "Διατήρηση μόνο κειμένου" στα αναπτυσσόμενα μενού "Αποκοπή, αντιγραφή και επικόλληση". Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να κάνετε το Ctrl+V να επικολλάται πάντα ως "Keep Text Only" στο Word. Καλή επιτυχία, και καλή επικόλληση!
 
Last edited:
Top Bottom