Ροή

Ταινία Το βλαχόμουτρο (1967)

RC_Andreas

Administrator
Joined
3 June 2010
Μηνύματα
4,578
Βαθμολογία
7
Points
38
Location
Ελλάδα
Website
hellascosmos.com
tovlaxomoutro.jpg

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Πράκτωρ Κίτσος καλεί Γαστούνη a.k.a Το βλαχόμουτρο
Έτος: 1967
Διάρκεια: 95'
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπακώστας
Σενάριο: Κώστας Δούκας (I) , Νίκος Καραγεωργιάδης , Γιώργος Παπακώστας (προσαρμογή κειμένου)
Φωτογραφία: Νίκος Μήλας (I)
Παραγωγός: Τάσος Γιαννόπουλος (I)

Ηθοποιοί: Τάσος Γιαννόπουλος (I) (Λάζαρος Θυμάρης, "Κίτσος") , Μίμης Φωτόπουλος (Αχιλλέας Περδίκης) , Λίζα Αλεξίου (Σούζη, γραμματέας Περδίκη) , Νίκος Τσαχιρίδης (Θανάσης, φίλοε Λάζαρου) , Κώστας Μεντής (Αναστάσης Μπακατσούλας) , Νίκος Φέρμας (εργολάβος) , Αλέκα Στρατηγού (Θέκλα Περδίκη, αδελφή Αχιλλέα) , Αθηνά Μερτύρη (Αθηνά) , Εύη Δρούτσα (Πελαγία) , Ρόζη Μαφρέδα (Χρύσω) , Ελένη Κατερινάκη (κυρά-Τασούλα, μάνα Λάζαρου) , Γιάννης Χειμωνίδης (μπαρμπα-Θωμάς) , Βασίλης Κατσούλης (Σταμάτης, καφετζής) , Γιάννης Βογιατζής (II) (τραγούδι) , Κώστας Βολιώτης (τραγούδι) , Δημήτρης Ανδριανός (τραγούδι)

Περίληψη/Σχόλια: Ο Λάζαρος Θυμάρης, ένας φτωχός επαρχιώτης, αφήνει την οικογένεια του και την κοπέλα του στην Κοντορράχη, και πάει στην Αθήνα να βρει δουλειά, γιατί ο μέλλων γαμπρός του, για να παντρευτεί την αδερφή του, εκτός από τα χωράφια, θέλει για προίκα και ένα θυρωρείο. Ο Λάζαρος βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση γιατί έχει μόνο δυο μήνες για να μαζέψει τα χρήματα, πράγμα δύσκολο για έναν φτωχό βοσκό.

Με τη σύσταση του βουλευτή της περιοχής, ζητάει δουλειά στο ταξιδιωτικό γραφείο του Αχιλλέα Περδίκη. στην Αθήνα . Το αφεντικό τον διώχνει αμέσως αλλά η όμορφη Σούζυ, βοηθός και ερωμένη του, τον πείθει να τον προσλάβουν. Οι δουλειές πάνε από το κακό στο χειρότερο στο γραφείο, γιατί οι ανταγωνιστές έχουν βρει καινούργιους τρόπους για να προσελκύουν τουρίστες. Έτσι λοιπόν ντύνουν τον Λάζαρο, Κίτσο τον «ΓΝΗΣΙΟ ΒΛΑΧΟ» και οι τουρίστες ξετρελαίνονται από τις φουστανέλες και τα τσαρούχια του. Ο Κίτσος είναι πολύ χαρούμενος γιατί θα μπορέσει επιτέλους να αγοράσει το θυρωρείο, αλλά προσπαθεί να βρει τρόπο να ζητήσει δανεικά από το αφεντικό του. Η ευκαιρία δεν αργεί να έρθει.

Το αφεντικό του έχει μια αδερφή τη Θέκλα, που όχι μόνο είναι γεροντοκόρη αλλά δεν αφήνει ούτε τον αδερφό της να έχει σχέσεις. Έτσι λοιπόν μη μπορώντας να αποκαλύψει τον έρωτα του με τη Σούζυ, συστήνει τον βλάχο ως μέλλοντα γαμπρό και δέχεται να του δώσει τα λεφτά για το θυρωρείο. Ο Κίτσος τρελαίνεται από τη χαρά του πιστεύοντας ότι η Σούζυ τον αγαπάει πραγματικά και έτσι ξεχνάει τον παλιό του έρωτα στο χωριό. Η αρραβωνιαστικιά του μόλις μαθαίνει τα παντρολογήματα κατεβαίνει στην Αθήνα. Τα πράγματα όμως μπερδεύονται περισσότερο όταν εμφανίζεται ξαφνικά ο σωσίας του Κίτσου που συμπτωματικά δουλεύει σε ένα άλλο ταξιδιωτικό γραφείο...

Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1967-1968 και έκοψε 177.521 εισιτήρια. Ήρθε στην 38η θέση σε 99 ταινίες.

 
Top Bottom