Areti
VIP μέλος
Υλικά
250 γρ. αλεύρι
1 κ.γλ μπέικιν
1/4 κ.γλ. σόδα
90 γρ. ζάχαρη άχνη
120 γρ. μαργαρίνη
2 αυγά
1 βανίλια
100 γρ. σταγόνες λευκή σοκολάατα
150 γρ. κερασάκια μαρασκίνο ή στραγγισμένο γλυκό του κουταλιού κομμένο στα 4
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν,τη σόδα και την άχνη.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη μαργαρίνη (θερμοκρασία δωματίου) και τις βανίλιες μέχρι να αφρατέψουν καλά . Προσθέτουμε σιγά-σιγά το μίγμα του αλευριού και χτυπάμε στην πιο χαμηλή σκάλα. Τέλος προσθέτουμε τα κερασάκια και τη λευκή σοκολάτα τα οποία ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ.
Έχουμε στρώσει λαδόκολλα στα ταψιά του φούρνου και αραδιάζουμε πάνω κουταλιές του γλυκού από το μίγμα , αραιά μεταξύ τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 170ο για 12-15 λεπτά.Όταν βγουν απ' το φούρνο περιμένουμε λίγα λεπτά να κρυώσουν για να μη διαλυθούν και τα τοποθετούμε στην πιατέλα μας.
Αν δεν τα καταναλώσουμε άμεσα καλό είναι να τα φυλάξουμε σε μπολ με σκέπασμα.