can.jpg


Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, εντοπίστηκαν ίχνη ενός ενσωματωμένου VPN (Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο) με την ονομασία "Ασφαλές Δίκτυο" στον Microsoft Edge. Η υπηρεσία θα τροφοδοτείται από το Cloudflare. Ένα μήνα αργότερα, η εταιρεία Redmond έκανε επίσημα την ανακοίνωσή της προσθέτοντας μερικές ακόμη λεπτομέρειες για το νέο χαρακτηριστικό.

Γρήγορα στο σήμερα, οι ρυθμίσεις του Secure Network είναι πλέον ενσωματωμένο στην τελευταία έκδοση του Edge Canary. Είναι διαθέσιμο στο μενού "Απόρρητο, αναζήτηση και υπηρεσίες - Privacy, search, and services" στις Ρυθμίσεις.

can1.jpg


Όπως βλέπετε στην παραπάνω εικόνα, υπάρχουν τρεις διαθέσιμες επιλογές για το Edge Secure Network. Το πρώτο στα αριστερά σάς επιτρέπει να επιλέξετε σε ποιους ιστότοπους θέλετε να χρησιμοποιήσετε το VPN. Χρησιμοποιώντας αυτήν την επιλογή, οι χρήστες μπορούν επίσης να προσθέσουν εξαιρέσεις (εικόνα παρακάτω) σε ιστότοπους στους οποίους δεν επιθυμούν ποτέ να έχουν VPN.

can2.jpg


Η προτεινόμενη επιλογή είναι "Βελτιστοποιημένη - Optimized" που θα ενεργοποιήσει αυτόματα το VPN όταν χρησιμοποιείτε δημόσιο Wi-Fi. Τέλος, υπάρχει η επιλογή χρήσης Ασφαλούς Δικτύου σε όλους τους ιστότοπους. Το 1 GB δωρεάν ανώτατο όριο δεδομένων VPN ανά μήνα υπάρχει σε όλες τις επιλογές.

can3.jpg


Τέλος, τώρα, εκτός από τον όγκο των δεδομένων που καταναλώθηκαν, προστέθηκε και η επιλογή εναλλαγής VPN πάντα ενεργού για έναν συγκεκριμένο ιστότοπο.