meta.jpg


Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο podcast The Joe Rogan Experience, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Meta Mark Zuckerberg επιβεβαίωσε ότι ο διάδοχος του Meta Quest 2 θα είναι στο συνέδριο Meta Connect τον Οκτώβριο, το οποίο είναι μια ετήσια εκδήλωση που η Meta (προηγουμένως, Facebook) διοργανώνει για να ανακοινώσει επερχόμενα χαρακτηριστικά και προϊόντα από την εταιρεία.

Ο Mark δήλωσε τα εξής μιλώντας για το πώς τα νέα ακουστικά θα επικεντρωθεί στην παρακολούθηση των εκφράσεων του προσώπου και στην εμφάνισή τους στο εικονικό avatar, εστιάζοντας σε τομείς όπως η οπτική επαφή μέσω VR και θα το κάνει πιο απρόσκοπτο:

"Όταν βρίσκεσαι σε βιντεοκλήση, στην πραγματικότητα δεν νιώθεις ότι βρίσκεσαι εκεί με το άτομο. Για μένα, αυτό που ξεκλειδώνει η εικονική πραγματικότητα είναι ότι πραγματικά πείθει τον εγκέφαλό σου ότι είσαι εκεί".

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Meta ανακοίνωσε πρόσφατα ότι τα ακουστικά Quest 2 θα λάβουν αύξηση τιμής 100 $ αυτόν τον μήνα και χωρίς στοχευμένη τιμή ή φύλλο προδιαγραφών για τα νέα ακουστικά, μένει να δούμε πού θα πέσει στη σειρά του υλικού VR που παρέχει η Meta .

Κοιτάζοντας το μέλλον της εικονικής πραγματικότητας και του Metaverse, με άλλες εταιρείες όπως η Apple να θέλουν να εισέλθουν στην αγορά, θα είναι ζωτικής σημασίας για τη Meta να πετύχει τη σωστή αναλογία τιμής προς αξία σε αυτά τα νέα ακουστικά.