Windows-11-logo.jpg


Αργά αλλά σταθερά, η Microsoft εξετάζει όλες τις εφαρμογές συστήματος στα Windows και τις αναθεωρεί για τα Windows 11. Η εταιρεία ξεκίνησε να δοκιμάζει μια ενημέρωση Σημειωματάριου τον περασμένο μήνα και τώρα οι αναβαθμίσεις σε Ημερολόγιο και Media Player βρίσκονται στο στάδιο των εργασιών.

Η Microsoft παρουσίασε μια νέα εφαρμογή Media Player στα Windows 11 πέρυσι, η οποία αντικατέστησε το παλιό πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής «Groove». Λειτουργεί κυρίως ως μουσική βιβλιοθήκη, παρόμοια με τις εφαρμογές iTunes και Music της Apple, αλλά μπορεί επίσης να αναπαράγει αρχεία βίντεο (και μουσική χωρίς εισαγωγή). Ξεκινώντας με το Media Player 11.2206.30.0, το οποίο δοκιμάζεται αυτήν τη στιγμή με τα Windows Insiders στο κανάλι προγραμματιστών των Windows 11, το Media Player είναι πλέον η προεπιλεγμένη εφαρμογή για το άνοιγμα αρχείων βίντεο στον υπολογιστή σας αντί για την εφαρμογή «Ταινίες και τηλεόραση».

Η Microsoft παρουσίασε μια νέα εφαρμογή Media Player στα Windows 11 πέρυσι, η οποία αντικατέστησε το παλιό πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής «Groove». Λειτουργεί κυρίως ως μουσική βιβλιοθήκη, παρόμοια με τις εφαρμογές iTunes και Music της Apple, αλλά μπορεί επίσης να αναπαράγει αρχεία βίντεο (και μουσική χωρίς εισαγωγή). Ξεκινώντας με το Media Player 11.2206.30.0, το οποίο δοκιμάζεται αυτήν τη στιγμή με τα Windows Insiders στο κανάλι προγραμματιστών των Windows 11, το Media Player είναι πλέον η προεπιλεγμένη εφαρμογή για το άνοιγμα αρχείων βίντεο στον υπολογιστή σας αντί για την εφαρμογή «Ταινίες και τηλεόραση - Movies & TV».

Η εφαρμογή Ταινίες και τηλεόραση - Movies & TV συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στα Windows 10, κυρίως για την αναπαραγωγή ταινιών και εκπομπών που αγοράστηκαν από το Microsoft Store. Αντικατέστησε επίσης το κλασικό Windows Media Player ως την προεπιλεγμένη εφαρμογή για το άνοιγμα αρχείων βίντεο και ήχου, αν και δεν έχει ακόμα πολλές επιλογές αναπαραγωγής και το Windows Media Player συνέχισε να περιλαμβάνεται στα Windows 10. Η Microsoft έκανε το παλαιότερο Windows Media Player προαιρετική λήψη στα Windows 11.

MediaPlayer.jpg


Μιλώντας για το κλασικό Windows Media Player, το νέο Media Player λαμβάνει επίσης ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του: τη δυνατότητα αντιγραφής δίσκων CD. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των μορφών AAC, WMA, FLAC και ALAC κατά την εισαγωγή μουσικής από ένα CD και είναι διαθέσιμες πολλές επιλογές ρυθμού bit. Είναι αστείο να σκεφτόμαστε την αντιγραφή CD ως μια νέα δυνατότητα το 2022, αλλά τα CD εξακολουθούν να υπάρχουν και τα άτομα με Windows 11 δεν θα χρειάζεται πλέον να εγκαταστήσουν ξανά το αρχαίο Windows Media Player (ή να κατεβάσουν ένα εργαλείο τρίτου κατασκευαστή) για να αντιγράψουν τα περιεχόμενα.

Φαίνεται ότι η Microsoft τοποθετεί το νέο Media Player ως την κύρια εφαρμογή για πολυμέσα στα Windows, κάτι που είναι σίγουρα καλύτερο από το συνονθύλευμα τριών εφαρμογών (παλιό Media Player, Groove και Movies & TV) που είχαμε στα Windows 10. Οι Ταινίες Η εφαρμογή & TV δεν θα εξαφανιστεί, ωστόσο — στην πραγματικότητα, η Microsoft προσθέτει εγγενή υποστήριξη Arm64 για την εφαρμογή στο κανάλι προγραμματιστών των Windows 11.