Ροή

Κέικ αμυγδάλου ?ε γιαούρτι

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
Keik-amugdalou-me-giaourti.jpg

Υλικά

1½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
5 αυγά
200 γραμμ. γιαούρτι
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
2½ φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
3/4 φλ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα
1 πρέζα αλάτι


1. Αλέθουμε τα αμύγδαλα (ασπρισμένη αμυγδαλόψιχα) στο μπλέντερ με 2 κ.σ. ζάχαρη. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψουν και να κρεμώσουν. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, ώστε να τα απορροφάει κάθε φορά το μείγμα, και προσθέτουμε το ξύσμα και το γιαούρτι. Ρίχνουμε το αλάτι στο αλεύρι. Εναλλάξ βάζουμε στο μείγμα με τα αυγά το αλεύρι και την αμυγδαλόψιχα.

2. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170οC, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα. Το αφήνουμε να σταθεί 10΄ και έπειτα το ξεφορμάρουμε σε σχάρα, να στεγνώσει.
 
Last edited:
Top Bottom