Ροή

ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
συστατικά:

-1 ½ λίτρου μούστο
-250 γρ. άνθος ορύζης (ψημένο ρυζάλευρο)
-1 φλιτζάνι σουσάμι
-200 γρ. καρυδόψιχα
-λίγη κανέλα σε σκόνη


εκτέλεση:

1. Pίχνουμε το μούστο και το άνθος ορύζης σε μια μεγάλη κατσαρόλα (αλλιώς, νισεστέ) και ανακατεύουμε. τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να δέσει το μίγμα.
2. μόλις δέσει, προσθέτουμε το σουσάμι, ανακατεύουμε λίγο ακόμη και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
3. μοιράζουμε τη μουσταλευριά σε ατομικά μπολ ή βαθιά πιάτα και, πριν κρυώσει τελείως, την πασπαλίζουμε με την κανέλα και την καρυδόψιχα, κοπανισμένη. σερβίρουμε όταν η μουσταλευριά κρυώσει τελείως.
 
Top Bottom