Ροή

Οι μαζικοί θάνατοι ζώων ερέθισαν την επιστηaμονική κοινότητα

RC_Andreas

Administrator
Joined
3 June 2010
Μηνύματα
4,599
Βαθμολογία
9
Points
38
Location
Ελλάδα
Website
www.eltube.gr
poulia.jpg

Είναι να μην αρχίσουν τα σημάδια...

Αυτοί που αναζητούν κρυφές αιτίες σε διάφορα φαινόμενα έφτιαξαν κατάλογο: τριάντα δύο επεισόδια με ψάρια και δώδεκα με πουλιά κατά τον μεκέμβριο και τον Ιανουάριο.

Η λίστα καλύπτει όλον τον κόσμο, από το Περού ώς τη Νέα Ζηλανδία, από την Ιταλία ώς τις Φιλιππίνες, απότην Αϊτή ώς την Ελβετία, από την Αυστραλία ώς το Βιετνάμ. Ηταν αρκετή η είδηση για τα 5.000 κοκκινόπτερα κοτσύφια και τα 10.000 ψάρια που βρέθηκαν νεκρά στο Αρκανσο για να αρχίσουν κάθε είδους συσχετίσεις και επιστημονικές ήκ αταστροφολογικές ερμηνείες.

«Πρόκειται για φαινόμενα που δεν συνδέονται μεταξύ τους, αλλά προσπαθήσαμε εμείς να τα συνδυάσουμε, ίσως και λόγω της ατμόσφαιρας των Χριστουγέννων» λέει στην ιταλική «Κοριέρε ντέλα Σέρα» ο Αλεσάντρο Μοντεματζόρι, ορνιθολόγος στο Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Οικολογίας της Ρώμης. Γιμ αυτόν, τα επεισόδια στις ΗΠΑ συνδέονταιμε ατμοσφαιρικά φαινόμενα που έχουν σχέση με τον σχηματισμό των κυκλώνων.

Ο Μοντεματζόρι εξηγεί: «μιάβασα στον εξειδικευμένο Τύπο ότι στην περίπτωση των κοτσυφιών μπορεί να πρόκειται για έναν ανεμοστρόβιλο που πέρασε από έναν «κοιτώνα»: αυτό δικαιολογεί τους μεγάλους αριθμούς των νεκρών πουλιών και το γεγονός ότι έφεραν εσωτερικά τραύματα. Όσο για τις δεκαοχτούρες που έπεσαν νεκρές στη Φαέντσα της Ιταλίας, 90% ήταν δηλητηριασμένες».

Αρκετοί ειδικοί μίλησαν για μια πολύ ξαφνική μετατόπιση του μαγνητικού πόλου της Γης, η οποία δημιούργησε σύγχυση. Ομως ο Μοντεματζόρι επιμένει: «Η μετατόπιση των μαγνητικών πόλων είναι φυσική και τα πουλιά προσαρμόζονται σε αυτήν. Πολλά προβλέπουν τις κλιματικές διακυμάνσεις και καθυστερούν την αποδημία τους ενώ, αν χρειαστεί, αποφασίζουν να σταματήσουν κάπου. Μένει η ιδέα ότι τα επεισόδια αυτά είναι αποτέλεσμα των κλιματικών αναστατώσεων που προκαλούνται από το φαινόμενο Ελ Νίνιο».

Ο Φάουστο Γκουτσέτι, γεωλόγος στο ιταλικό Εθνικό Κέντρο Ερευνών, συμφωνεί με τον ορνιθολόγο: «Οι χρόνοι και οι διαστάσεις των μετατοπίσεων είναι πολύ μικροί και οι μετατοπίσεις δεν συμβαίνουν ποτέ τόσο αναπάντεχα ώστε να μην καταφέρουν να τις μετρήσουν τα ινστιτούτα γεωφυσικής που υπάρχουν στον κόσμο. Επίσης δεν μπορεί οι συνέπειες μιας ενδεχόμενης μετατόπισης του μαγνητικού πόλου να πλήξει μια ομάδα ζώων και όχι άλλη - στη Φαέντσα ναι και στην υπόλοιπη Ιταλία όχι», όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

Στο facebook όμως δεν μιλούν μόνον οι επιστήμονες, οι πάντες έχουν δικαίωμα λόγου. Ο Αλμπέρτο Κρεσιτέλι, χορτοφάγος μουσικός καιμελετητής της βεδικής φιλοσοφίας, υποστηρίζει στον εν λόγω ιστότοπο πως φταίει η «αδιάντροπη ρύπανση των ουρανών με χημικά». Ο αστρολόγος Αντονίνο Ανζάλντι δίνει μια ερμηνεία με συμβολισμούς: «Ψάρια, πουλιά και μέλισσες που πεθαίνουν: μήπως πρόκειται για μια προειδοποίηση της γαίας, της φύσης, η οποία μας λέει σταματήστε να ρυπαίνετε αλλιώς, εκτός από το περιβάλλον, θα πληγεί και η δική σας ικανότητα αναπαραγωγής και η ανθρωπότητα θα εξαλειφθεί;».

Ο ιστότοπος Godlike Productions βάζει στο παιχνίδι τη σεληνιακή έκλειψη της περασμένης χειμερινής ισημερίας, όταν το φεγγάρι έγινε κόκκινο. Για τον ιστότοπο αυτόν, ήταν ένα καθαρό σημάδι ότι επίκειται η Αποκάλυψη. «Σύμφωνα με τους αρχαίους, η έκλειψη αναγγέλλει πάντα μια ανατροπή» λέει η Λόρα Τούαν, σύμβουλος της επιθεώρησης «Astra».

«Στην έκλειψη της 21ης μεκεμβρίου η Σελήνη ήταν ακόμη στους μιδύμους και ο Ήλιος στον Τοξότη και ήταν απέναντι στον Ερμή που βρισκόταν ήδη στον Αιγόκερω». Με απλά λόγια για εμάς τους αδαείς: «Υπήρχαν στοιχεία που παραπέμπουν στην πτήση, άρα στα πουλιά, και στο νερό, άρα στα ψάρια. Και αυτό το κόκκινο είναι ένα αρνητικό προμήνυμα». Μπορεί να είναι κι έτσι.

Με τις βροχές ζώων ασχολήθηκε ο αμερικανός συγγραφέας Τσαρλς Φορτ πριν από σχεδόν έναν αιώνα, στο «Book of the Damned», το «Βιβλίο των Καταραμένων». Καταδείκνυε σε αυτό τις αντιφάσεις των επιστημονικών εξηγήσεων. Και μία από τις περιφημότερες απαντήσειςτου ήταν: «μεν πιστεύω λέξη από αυτά που έγραψα».
 
Top Bottom