Ροή

Ρομπότ που θυμίζουν τον άνθρωπο

RC_Andreas

Administrator
Joined
3 June 2010
Μηνύματα
4,599
Βαθμολογία
10
Points
38
Location
Ελλάδα
Website
www.eltube.gr
rompot.jpg

Στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, γίνονται έρευνες για τη δημιουργία ενός ρομπότ, που προσεγγίζει όσο το δυνατόν περισσότερο την ανθρώπινη υπόσταση.

Παρόλο που τα ρομπότ έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στον τομέα της μεταποίησης, όπου τα καθήκοντα είναι επαναλαμβανόμενα, δεν διαθέτουν ακόμα καμία αντιστοιχία με τους ανθρώπους, οι οποίοι μπορούν να αντιληφθούν μεταβολές στο περιβάλλον και να μετακινούνται εύκολα στο φυσικό κόσμο.

Τον περασμένο μήνα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επισκέφτηκε το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon στο Πίτσμπουργκ, για να αποκαλύψει μια προσπάθεια 500 εκατομμυρίων δολαρίων για τη δημιουργία εξελιγμένων ρομποτικών τεχνολογιών, που απαιτούνται για να φέρουν την κατασκευή τους πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παρόλα αυτά, οι χαμηλού κόστους υπολογιστές που ελέγχουν μηχανικά τα χέρια, είναι μόνο το πρώτο βήμα.

Δείτε το σχετικό βίντεο:


protothema.gr
 
Top Bottom