Ροή

Σαν σήμερα 11 Σεπτεμβρίου

techne

Administrator
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
1,158
Βαθμολογία
25
Points
48
Website
www.eltube.gr
Γεγονότα:

1789: Καθιερώνονται οι όροι «Αριστερά» και «Δεξιά», κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για το νέο Σύνταγμα στην επαναστατημένη Γαλλία.

1822: Ως επικεφαλής των κατοίκων της Μυκόνου, η Μαντώ Μαυρογένους αποκρούει επίθεση αλγερινών πειρατών.

1875: Δημοσιεύεται η πρώτη σειρά κόμικς σε εφημερίδα.

1922: Μετά την υπογραφή της Συνθήκης των Μουδανιών, ο ελληνικός στρατός εγκαταλείπει την ανατολική Θράκη και έτσι αποσύρεται πέραν της δυτικής όχθης του Έβρου.

1943: Οι Γερμανοί κυριεύουν τα Δωδεκάνησα, στο πλαίσιο του αφοπλισμού των Ιταλών πρώην συμμάχων τους.

1964: Καθιερώνεται στην εκπαίδευση η δημοτική γλώσσα, επί πρωθυπουργίας Γεώργιου Παπανδρέου.


birkingaisbourg.jpg
1969: Η Jane Birkin και ο Serge Gainsbourg φτάνουν στην κορυφή του βρετανικού chart με το τραγούδι τους Je t aime moi non plus.


prince.jpg
1981: Ένας εκκεντρικός νεαρός με ιδιαίτερα sexy εμφάνιση ανοίγει την συναυλία των Rolling Stones στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για τον Prince.


didimoipirgoi.jpg
2001: Οι ΗΠΑ δέχονται πολλαπλά τρομοκρατικά χτυπήματα από αέρος. Αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας πέφτουν πάνω στους δίδυμους πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, στο Πεντάγωνο και στο Πίτσμπουργκ. Ο αριθμός των θυμάτων εκτιμάται ότι ξεπερνά τους 3.000.

2003: Η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού γράφει ιστορία καθώς γίνεται η πρώτη ελληνική που αντιμετωπίζει ομάδα του NBA στην έδρα της. Αγωνίζεται στο Toronto με τους Raptors και χάνει με 98-76.


Γεννήσεις:

1938: Ξένια Καλογεροπούλου, ηθοποιός.

1944: Νίκος Περάκης, σκηνοθέτης του κινηματογράφου.


joancusack.jpg
1962: Γεννιέται η αμερικανίδα ηθοποιός Joan Cusack, αδελφή του γνωστού ηθοποιού John Cusack.


Θάνατοι:

1889: Πεθαίνει ο Άγγλος φυσικός James Prescott Joule που έγινε γνωστός κυρίως για τον πρώτο νόμο της θερμοδυναμικής που εισήγαγε. Ενώ το όνομά του δόθηκε στην μονάδα μέτρησης της ενέργειας.

edithpiaf.jpg
1963: Αφήνεις την τελευταία της πνοή η μεγάλη Γαλλίδα τραγουδίστρια, Edith Piaf.

1971: Νικήτας Χρουστσόφ, ηγέτη της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης, που προσπάθησε να μεταρρυθμίσει τον υπαρκτό σοσιαλισμό.

1986: Παναγιώτης Κανελλόπουλος, πολιτικός, φιλόσοφος και ιστορικός.
 
Last edited by a moderator:
Top Bottom