app_store.jpg


Η Apple ανακοίνωσε ότι αυξάνει τις τιμές των εφαρμογών στο App Store της. Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από τις 5 Οκτωβρίου στη Χιλή, την Αίγυπτο, την Ιαπωνία, τη Μαλαισία, το Πακιστάν, την Πολωνία, τη Νότια Κορέα, τη Σουηδία, το Βιετνάμ και την Ευρωζώνη. Ενώ οι προγραμματιστές θα μπορούν να μειώσουν το κόστος των εφαρμογών τους μέσω του App Store Connect, οι πελάτες θα μετακυλίονται στο αυξημένο κόστος σε πολλές περιπτώσεις.

Η εταιρεία είπε ότι οι αλλαγές στην τιμολόγηση στο Βιετνάμ αντικατοπτρίζουν νέους κανονισμούς που απαιτούν από την Apple να εισπράττει και να αποδίδει τους ισχύοντες φόρους. Οι φόροι περιλαμβάνουν φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) και φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων (CIT) που είναι 5% έκαστος.

Υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις στις αυξήσεις τιμών. Εάν προσφέρετε μια συνδρομή σε πελάτες, μπορείτε να διατηρήσετε τις τιμές για τους υπάρχοντες πελάτες. Οι συνδρομές με αυτόματες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα εξαιρούνται επίσης από αλλαγές στις 5 Οκτωβρίου. Η Apple δεν έχει παράσχει λόγους για τις αλλαγές τιμών, αλλά οι πελάτες σε αυτές τις χώρες θα αισθανθούν αντίκτυπο εάν ξοδεύουν χρήματα στο App Store τακτικά.

Στο πλαίσιο του συστήματος τιμολόγησης στην Ευρωζώνη, οι τιμές της βαθμίδας 1 θα αυξηθούν από 0,99 ευρώ σε 1,19 ευρώ, της βαθμίδας 2 θα αυξηθούν από 1,99 ευρώ σε 2,49 ευρώ, της βαθμίδας 3 θα αυξηθούν από 2,99 ευρώ σε 3,49 ευρώ, της βαθμίδας 4 θα αυξηθούν από 3,99 ευρώ σε 4,99€ κ.ο.κ. Η κορυφαία βαθμίδα της Apple, το Tier 87 θα αυξηθεί από 999,99 € σε 1.199,99 €, ωστόσο, θα δυσκολευτείτε να βρείτε μια εφαρμογή που να πωλεί τόσο πολύ! Μπορείτε να κατεβάσετε την παλιά τιμολόγηση και τη νέα τιμολόγηση ως PDF από την Apple.