windows_server.jpg


Η Microsoft κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του Windows Server Insider Preview. Το Build 25206 είναι διαθέσιμο για λήψη ως ISO από τον ιστότοπο Windows Server Insider μαζί με ένα VHDX. Παρόλο που αυτό χρησιμοποιεί τον ίδιο υποκείμενο πυρήνα με την ανάπτυξη του Windows 11 Dev, όπως συνήθως, δεν υπάρχει κανένα αρχείο αλλαγής για να μιλήσουμε, επομένως δεν είναι σαφές τι νέο υπάρχει σε αυτήν την έκδοση.

Η επωνυμία για τον διακομιστή δεν έχει ακόμη ενημερωθεί και παραμένει ως Windows Server 2022 στην προεπισκόπηση. Επιπλέον, η Microsoft ζητά από τους Insiders να αναφέρονται σε αυτές τις εκδόσεις ως vNext και όχι ως Windows Server 2022 που είναι ήδη στην αγορά.

Τι νέο υπάρχει, διορθώσεις και γνωστά ζητήματα:

Αυτή η έκδοση δεν περιέχει γνωστά ζητήματα ή τεκμηριωμένες νέες δυνατότητες, αλλά επειδή βασίζεται στον ίδιο κώδικα πυρήνα που δημιουργεί το Windows 11 Dev Channel builds.

Διαθέσιμες λήψεις:

  • Windows Server VNext Preview in ISO format in 18 languages,
  • and in VHDX format in English only.
  • Windows Server VNext Preview VHDX
  • Microsoft Server Languages and Optional Features Preview
  • Windows Admin Center 2110.2 Preview

Τα κλειδιά ισχύουν μόνο για εκδόσεις προεπισκόπησης:

  • Server Standard: MFY9F-XBN2F-TYFMP-CCV49-RMYVH
  • Datacenter: 2KNJJ-33Y9H-2GXGX-KMQWH-G6H67

Για λήψη, οι εγγεγραμμένοι Insiders μπορούν να μεταβούν στη σελίδα λήψης προεπισκόπησης του Windows Server Insider εδώ. Μπορείτε επίσης να ανατρέξετε στη σελίδα Ξεκινώντας με τον διακομιστή εδώ στην πύλη Windows Insider for Business για να εγγραφείτε στο Πρόγραμμα Windows Insider σε περίπτωση που δεν έχετε ήδη εγγραφεί.

Η ημερομηνία λήξης αυτής της έκδοσης έχει οριστεί να λήξει στις 15 Σεπτεμβρίου 2023.

windows_server1.jpg


Η Microsoft ζητά επίσης από τους διαχειριστές διακομιστή να ελέγξουν επίσης το Windows Server vNext Datacenter: Azure Edition στην προσφορά προεπισκόπησης λειτουργικών συστημάτων διακομιστή Microsoft στο Azure. Για πρόσθετες πληροφορίες, μπορείτε να ανατρέξετε στον ακόλουθο σύνδεσμο για το Azure Automanage στα Έγγραφα Microsoft.

Μπορείτε να κατεβάσετε το ISO ή το VHDX εδώ και η επίσημη ανακοίνωση του ιστολογίου είναι εδώ.