win1.jpg


Αν και η έκδοση 25182 του καναλιού προγραμματιστή των Windows 11 κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα - σε συνδυασμό με μια ενημέρωση συντήρησης σε αυτήν -, οι άνθρωποι συνέχισαν να ανακαλύπτουν νέες δυνατότητες και κρυφές διαμορφώσεις σε αυτό τις τελευταίες ημέρες. Ένα από αυτά περιλαμβάνει την ταχύτερη φόρτωση της γραμμής εργασιών ενεργοποιώντας μια κρυφή ρύθμιση που κάνει τη γραμμή εργασιών να εκκινείται παράλληλα με το Immersive Shell και να μειώνει τον συνολικό χρόνο που χρειάζεται για να φορτώσει το λειτουργικό σύστημα το στοιχείο διεπαφής χρήστη και άλλα εικονίδια.

win2.jpg


Μιλώντας για μηχανισμούς ελέγχου ταυτότητας, οι διαχειριστές IT θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Microsoft καταργεί τα πρωτόκολλα Βασικού ελέγχου ταυτότητας στο Exchange Online σε λίγες εβδομάδες και θα μετεγκατασταθεί πλήρως στον σύγχρονο έλεγχο ταυτότητας (OAuth 2.0). Πριν από αυτήν την αλλαγή διαμόρφωσης, η Google δημοσίευσε μια συμβουλευτική συνιστώμενη στους διαχειριστές IT να χρησιμοποιούν το ίδιο πρωτόκολλο εάν χρησιμοποιούν το Google Calendar Interop. Αυτή η συμβουλή ισχύει για οργανισμούς που χρησιμοποιούν το εργαλείο για κοινή χρήση και συγχρονισμό χρονοδιαγραμμάτων μεταξύ του Ημερολογίου Google και του Exchange Online.

Εν τω μεταξύ, το Microsoft Defender κατάφερε να σημειώσει πλήρη βαθμολογία στην τελευταία κατάταξη του AV-TEST, η οποία συνέκρινε μια ποικιλία λύσεων προστασίας από ιούς τόσο σε εταιρικά όσο και σε καταναλωτικά σενάρια. Εάν κάτι τέτοιο σας ενδιαφέρει, μάθετε όλες τις λεπτομέρειες εδώ.

Σε λίγο άσχημα νέα για ορισμένους που χρησιμοποιούν το Outlook, η Microsoft επιβεβαίωσε αυτήν την εβδομάδα ότι άρχισε να εμφανίζει περισσότερες διαφημίσεις στην εφαρμογή Android και iOS σε πελάτες που δεν πληρώνουν. Τα άτομα χωρίς συνδρομές στο Microsoft 365 μπορούν να αποφύγουν τις διαφημίσεις σε κάποιο βαθμό χρησιμοποιώντας τα Εστιασμένα Εισερχόμενα μόνο για σημαντικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά οι διαφημίσεις θα εξακολουθούν να εμφανίζονται σε "Αλλη" ενότητα της εφαρμογής.

win3.jpg


Σε σχετικές ειδήσεις, η Microsoft έχει επίσης ξεκινήσει να δοκιμάζει διαφημίσεις στο Microsoft Store. Οι προγραμματιστές μπορούν τώρα να εγγραφούν για να αρχίσουν να συμμετέχουν σε αυτήν την πρωτοβουλία συμπληρώνοντας μια φόρμα. Ο τρόπος με τον οποίο θα εμφανίζονται οι διαφημίσεις είναι αρκετά παρόμοιος με άλλες ψηφιακές βιτρίνες. Για παράδειγμα, εάν κάνετε αναζήτηση για μια εφαρμογή, ενδέχεται να δείτε διαφημίσεις για άλλες εφαρμογές στο πλάι με το σήμα "Διαφήμιση".

Όταν πρόκειται για άλλες εφαρμογές και υπηρεσίες της Microsoft, το Whiteboard πρόκειται να λάβει σύντομα μια σειρά από νέες δυνατότητες. Αυτό περιλαμβάνει ενσωματωμένη ηλεκτρονική υποστήριξη βίντεο, χρονόμετρο, απόδοση, σχολιασμό και άλλα. Ομοίως, το Teams έχει αποκτήσει μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Αυτό περιλαμβάνει μια νέα εμπειρία που ονομάζεται "Reflect" και μια ανανεωμένη αρχική σελίδα. Τέλος, οι εργαζόμενοι πρώτης γραμμής που χρησιμοποιούν το Kaizala της Microsoft θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων αποσύρεται μετά από ένα χρόνο υπέρ της Teams.

Θα ξεκινήσουμε αυτήν την ενότητα μιλώντας για ορισμένες ενημερώσεις σχετικά με τη συνεχιζόμενη εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft. Η Σαουδική Αραβία έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε τη συμφωνία. Ωστόσο, υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος, επειδή κάθε χώρα όπου η Microsoft σκοπεύει να πουλήσει επίσημα τίτλους Activision Blizzard θα πρέπει να εγκρίνει την εξαγορά. Τούτου λεχθέντος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft στο Gaming Phil Spencer είναι αρκετά αισιόδοξος ότι η συμφωνία θα πραγματοποιηθεί.

win4.jpg


Αυτή την εβδομάδα, η Sony ανακοίνωσε ότι αυξάνει την τιμή του PlayStation σε κάθε περιοχή εκτός από τις Η.Π.Α. Στην Ευρώπη, θα υπάρξει σημαντική αύξηση των 50 ευρώ. Η Sony λέει ότι το σκεπτικό πίσω από αυτό είναι οι προκλητικές οικονομικές συνθήκες παγκοσμίως, αλλά είναι ενδιαφέρον ότι τόσο η Nintendo όσο και η Microsoft έχουν επιβεβαιώσει ότι δεν έχουν σχέδια να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους αυτή τη στιγμή.

Αλλά μιλώντας περισσότερο για μεμονωμένα παιχνίδια, το Age of Empires IV πρόκειται να λάβει τον Οθωμανικό και τον Μαλιανό ως δωρεάν πολιτισμούς τον Οκτώβριο. Εν τω μεταξύ, το Microsoft Flight Simulator έχει συμπληρώσει το City Update 01, το οποίο προσθέτει πόλεις για πρώτη φορά. Ο τίτλος θα λάβει επίσης μια 40η επετειακή έκδοση τον Νοέμβριο. Τον ίδιο μήνα, η Obsidian Entertainment που ανήκει στο Xbox θα κυκλοφορήσει το Pentiment για PC και Xbox. Όπως όλοι οι τίτλοι πρώτου κατασκευαστή, αυτό θα γίνει στο Xbox Game Pass την πρώτη μέρα.

Και ως συνήθως, όσοι αναζητούν προσφορές θα πρέπει να ελέγξουν τα Deals with Gold αυτής της εβδομάδας με τίτλους Battlefield και Call of Duty ή να ρίξουν μια ματιά στην προσφορά Free Play Days αυτού του Σαββατοκύριακου που περιλαμβάνει Bloodstained: Ritual of the Night, Destiny 2 και The Elder Scrolls Online. Εναλλακτικά, αν είστε λάτρης των υπολογιστών, μην χάσετε τις Προσφορές παιχνιδιών για υπολογιστή αυτού του Σαββατοκύριακου, τις οποίες επιμελήθηκε προσωπικά ο εκδότης Neowin News Pulasthi Ariyasinghe.

win5.jpg


  • Το Viva Engage είναι πλέον γενικά διαθέσιμο, με σκοπό την ενίσχυση των σχέσεων στο χώρο εργασίας
  • Η VMware επιβεβαίωσε ότι το Carbon Black είναι ο ένοχος πίσω από πρόσφατες βρόχους εκκίνησης και BSOD στα Windows
  • Η AMD κυκλοφόρησε ένα νέο πρόγραμμα οδήγησης chipset με επίσημη υποστήριξη για τα Windows 11 έκδοση 22H2
  • Το Linux μπορεί να ανταγωνίζεται τα Windows 11 όσον αφορά την απόδοση, αν υπάρχουν οι πιο πρόσφατες σημειώσεις ενημέρωσης κώδικα
  • Η Microsoft έχει κυκλοφορήσει ενημερώσεις υλικολογισμικού για το Surface Laptop 2, το Laptop 3 και το Book 2