ανδο.jpg


Η δυνατότητα δημιουργίας συνδέσεων χωρίς να βασίζεται σε συνδεσιμότητα κινητής τηλεφωνίας θα μπορούσε να είναι πολύ συνηθισμένη στο μέλλον. Ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Google, Hiroshi Lockheimer, δημοσίευσε στο Twitter ότι η εταιρεία είναι ενθουσιασμένη που υποστηρίζει τους κατασκευαστές τηλεφώνων Android στην παροχή υποστήριξης για δορυφορική συνδεσιμότητα στην επόμενη έκδοση του Android.

Ο Lockheimar δεν έχει αποκαλύψει πολλά σχετικά με το σχέδιο της εταιρείας για την ανάπτυξη δορυφορικών συνδέσεων σε συσκευές Android. Αλλά αν πρέπει να πιστέψουμε το 9to5Google, «η επόμενη έκδοση του Android» που ανέφερε ο ανώτερος αντιπρόεδρος είναι το Android 14.

Η υποστήριξη δορυφορικής συνδεσιμότητας στο Android θα απαιτεί ίσως συμβατό υλικό και, αν συμβαίνει αυτό, αποκλείει το ενδεχόμενο όλα τα ακουστικά Android, συμπεριλαμβανομένων των αρχικού επιπέδου, να λαμβάνουν υποστήριξη για τη δημιουργία συνδέσεων μέσω δορυφορικής συνδεσιμότητας. Ωστόσο, εταιρείες όπως η Samsung δεν θα δίσταζαν να το συμπεριλάβουν στα κορυφαία μοντέλα Android, όπως η σειρά Galaxy S.

Όχι μόνο οι δορυφορικές συνδέσεις θα είναι κάτι που είναι υπέροχο να έχετε στο τηλέφωνο, αλλά η τεχνολογία θα είναι επίσης χρήσιμη σε μια κατάσταση όπου δεν έχετε την κατάλληλη συνδεσιμότητα κινητής τηλεφωνίας για να στείλετε ένα μήνυμα έκτακτης ανάγκης. Θα είναι εξαιρετικά ωφέλιμο σε περιόδους έκτακτης ανάγκης.

Εκτός από την Google, τα μοντέλα iPhone 14 επόμενης γενιάς της Apple θα μπορούσαν να υποστηρίζουν δορυφορικές συνδέσεις. Πριν από μια εβδομάδα, η SpaceX και η T-Mobile ανακοίνωσαν από κοινού καθολική συνδεσιμότητα κινητής τηλεφωνίας, με στόχο να παρέχουν συνδεσιμότητα smartphone παντού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της λύσης του SpaceX και της T-Mobile είναι ότι δεν θα χρειαστεί να τροποποιήσετε το smartphone σας, ούτε θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς το κάνει η Google.