plex.jpg


Το Plex είναι μια δημοφιλής υπηρεσία ροής ταινιών και τηλεόρασης, με την επιλογή αναπαραγωγής περιεχομένου που φιλοξενείται από τους δικούς σας προσωπικούς διακομιστές. Ωστόσο, η Plex στέλνει τώρα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εξηγούν ότι τα δεδομένα χρήστη ενδέχεται να έχουν πρόσβαση από τρίτο μέρος.

Η Plex είπε σε ένα email, «χθες, ανακαλύψαμε ύποπτη δραστηριότητα σε μία από τις βάσεις δεδομένων μας. Ξεκινήσαμε αμέσως μια έρευνα και φαίνεται ότι ένα τρίτο μέρος μπόρεσε να έχει πρόσβαση σε ένα περιορισμένο υποσύνολο δεδομένων που περιλαμβάνει email, ονόματα χρήστη και κρυπτογραφημένους κωδικούς πρόσβασης. Παρόλο που όλοι οι κωδικοί πρόσβασης λογαριασμών στους οποίους θα μπορούσε να έχει γίνει πρόσβαση ήταν κατακερματισμένοι και ασφαλισμένοι σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές, λόγω μεγάλης προσοχής, απαιτούμε από όλους τους λογαριασμούς Plex να επαναφέρουν τον κωδικό πρόσβασής τους."

Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι οι πιστωτικές κάρτες και άλλες πληροφορίες πληρωμής (η Plex έχει διαθέσιμη συνδρομή premium) δεν επηρεάζονται, καθώς η Plex δεν αποθηκεύει καθόλου αυτά τα δεδομένα στους δικούς της διακομιστές. Η Plex αρνήθηκε να πει στο TechCrunch πόσοι άνθρωποι επηρεάζονται από την παραβίαση ασφάλειας, εκτός από την «πλειονότητα των λογαριασμών». Η εταιρεία επίσης (μέχρι στιγμής) δεν έχει ανακοινώσει την παραβίαση δεδομένων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - το πιο πρόσφατο tweet του Plex προωθεί την εκπομπή ALF.

Η Plex φέρεται να έχει στείλει ένα email σε όλους τους χρήστες του Plex με οδηγίες για την επαναφορά των κωδικών πρόσβασής τους, αλλά ορισμένοι παραπονέθηκαν ότι ο σύνδεσμος επαναφοράς δεν λειτουργούσε. Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι η σύνδεση ενός λογαριασμού Plex με τις εφαρμογές τηλεόρασης έχει διακοπεί.