Fra98.jpg


Πλειοδότης βρέθηκε και η Ferrari του 1998 πωλήθηκε για 6,2 εκατομμύρια δολάρια!
Η F300 ήταν ένα μονοθέσιο-σταθμός για την Scuderia Ferrari. Ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε εξ αρχής από την… αγία τριάδα της Ferrari (Brawn-Byrne-Martinelli) και αποτέλεσε την βάση για τις Ferrari με τις οποίες ο Michael Schumacher θα κυριαρχούσε μέχρι και το 2004. Επικεφαλής αεροδυναμιστής της συγκεκριμένης Ferrari ήταν ο Νικόλας Τομπάζης.

Ο Michael Schumacher μπορεί να μην είχε κερδίσει τελικά τον τίτλο του 1998. Όμως, η F300 με τον συγκεκριμένο αριθμό πλαισίου ήταν ανίκητη στη διάρκεια της σεζόν. Συγκεκριμένα, ο Schumy είχε πετύχει με αυτήν δύο επικές νίκες σε Καναδά και Ουγγαρία, ενώ ηγήθηκε του 1-2 της Ferrari σε Γαλλία και Ιταλία! Από τον τελευταίο αγώνα είναι και το παρακάτω video με την συγκλονιστική μονομαχία που είχαν οι Schumacher-Hakkinen για την πρωτοπορία.


Εάν αναρωτιέστε μήπως αυτή είναι η μεγαλύτερη τιμή στην οποίαν έχει δημοπρατηθεί ένα σύγχρονο μονοθέσιο της F1, η απάντηση είναι πως όχι. Το ρεκόρ είναι πάλι των Michael Schumacher και Ferrari, όμως ανήκει στην F2001 με την οποίαν ο Γερμανός είχε κερδίσει τον παγκόσμιο τίτλο του 2001. Η τιμή πώλησης ήταν 7,5 εκατομμύρια δολάρια!

Το καλύτερο αυτοκίνητο που έφτιαξε ο Enzo

Τα παραπάνω ποσά μπορεί να είναι αστρονομικά. Ωχριούν, όμως, μπροστά στην τιμή δημοπράτησης της Ferrari 410 Sport Spider του 1955, η οποία πωλήθηκε την ίδια ημέρα με την F300 του Schumacher. Το σχεδιασμένο από τον Sergio Scaglietti αγωνιστικό δημοπρατήθηκε στην τιμή των -κρατηθείτε- 22.005.000 δολαρίων!

Ferrari-410-Sport-spider.jpg


Ο πεντάλιτρος V12 κινητήρας του έβγαζε 380 ίππους ενώ έχει οδηγηθεί από οδηγούς-θρύλους του παρελθόντος. Οι Phil Hill, Caroll Shelby, Eugenio Castelloti και Richie Ginther ήταν μερικοί μόνο από τους πιλότους που κέρδισαν με την 410. Κυρίως σε αγώνες που διεξήχθησαν στις ΗΠΑ.

Η συγκεκριμένη Ferrari 410 Sport Spider έχει μία ιδιαιτερότητα. Στο κάλυμμα του ρεζερβουάρ είναι χαραγμένα τα εξής λόγια από τον ίδιο τον Caroll Shelby: “Mr. Ferrari told me that this is the best Ferrari he ever built”. Δηλαδή: “Ο κύριος Ferrari μου είπε ότι αυτή είναι η καλύτερη Ferrari που έφτιαξε ποτέ“. Ένα κομμάτι ιστορίας.