Ροή

Άγγελοι

RC_Andreas

Administrator
Joined
3 June 2010
Μηνύματα
4,599
Βαθμολογία
9
Points
38
Location
Ελλάδα
Website
www.eltube.gr
angel.jpg

Η λέξη άγγελος έχει ελληνική προέλευση και σημαίνει αγγελιοφόρος. Στην Αγία Γραφή οι άγγελοι εκτελούν το θέλημα του Θεού και μεταφέρουν τα μηνύματα του,είναι δηλαδή οι αγγελιοφόροι και εντολοδόχοι του.

Οι άγγελοι είναι πνευματικές άϋλες οντότητες που μπορούν να λάβουν οποιαδήποτε φυσική μορφή ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους. Συχνά περιγράφονται ως αιθέρια πλάσματα με φτερά που φορούν μακρυα λευκά ρούχα.

Η εικόνα του αγγέλου με φτερά συμβολίζει την πνευματική φύση του όντος.Τα φτερά επιτρέπουν στον άγγελο να ταξιδέψει μέσω του αιθέρα αλλά παράλληλα συμβολίζουν την θεϊκής σοφία που υπηρετούν. Οι άγγελοι δεν πεθαίνουν ούτε γερνούν ενώ θεωρούνται ως οι φύλακες των ψυχών.

Αλλά και όσο είναι εν ζωή πολλοί άνθρωποι θεωρούν οτι έχουν έναν φύλακα άγγελο που τους οδηγει και τους προστατεύει. Δημιουργήθηκαν καλοί και αγαθοί αλλά έχουν πάντα τον φόβο να τραπούν προς το κακό γι αυτό και άλλοι άγγελοι με τη συνεργία του Αγίου Πνεύματος παραμένουν στην υπηρεσία του Θεού και άλλοι παρασύρονται προς το κακό, δημιουργώντας το εκπεσών τάγμα αγγέλων.

Πολλοί υποστηρίζουν οτι οι πρώτοι άγγελοι ήταν οι Elohim. Στον ισλαμισμό υπάρχει επίσης η πίστη στη ύπαρξη των αγγέλων οι οποίοι είναι εκτελεστές των διαταγών του Θεού. Με θεϊκή εντολή μάλιστα, ο άγγελος Γαβριήλ μετέφερε από τον ουρανό στη γη το Κοράνιο και το υπαγόρευσε στον Μωάμεθ.


pyles.tv
 
Top Bottom