Ροή

Αναποδογυριστή Μηλόπιτα

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
ψ.jpg


Υλικά

5 μήλα
250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
5 αυγά
1 φλ. τσαγιού γάλα
2 κ.σ. κονιάκ
1 βανίλια
1/2 κ.γλ. κανέλα
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλ. τσαγιού καρύδι χοντροκομμένο
1/2 φλ. τσαγιού σταφίδες
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ


Εκτελεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Θα χρησιμοποιήσουμε μία μεγάλη φόρμα δακτυλίδι με αποσπώμενη βάση ή ταψάκι 30 εκ. Με 2 κ.σ. γεμάτες από το συνολικό βούτυρο αλείφουμε ένα παχύ στρώμα στη βάση του ταψιού και λίγο στα πλαϊνά. Πασπαλίζουμε τη βάση του ταψιού με την καστανή ζάχαρη.

Καθαρίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Στρώνουμε κυκλικά στη βάση του ταψιού φέτες μήλου. Χωρούν περίπου 3½ μήλα. Σε μπολ κόβουμε τα υπόλοιπα μήλα σε καρέ και τα ραντίζουμε με το κονιάκ. Τα πασπαλίζουμε με κανέλα.

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο για 5΄-6΄, να αφρατέψει και να φουσκώσει το μείγμα. Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά στο βούτυρο. Προσθέτουμε τη βανίλια, την κανέλα, το αλάτι. Ρίχνουμε το γάλα, τα ψιλοκομμένα μήλα και λίγο λίγο προσθέτουμε το αλεύρι. Τέλος βάζουμε τις σταφίδες και το καρύδι.

Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στα μήλα και ψήνουμε στους 170 °C, σε προθερμασμένο φούρνο, στην τελευταία σχάρα για περίπου 1 ώρα. Αφήνουμε να σταθεί 10΄ και αναποδογυρίζουμε τη μηλόπιτα.
 
Last edited:
Top Bottom