Ροή

Χαλβαδόπιτα με σφολιάτα

Areti

VIP μέλος
Joined
29 May 2010
Μηνύματα
1,715
Βαθμολογία
3
Points
38
Age
54
Location
Rhodos,Larissa
xalba.jpg



Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας
400 γραμ. χαλβά του εμπορίου με γεύση κακάο
100 γραμ. αμύγδαλα ασπρισμένα καβουρντισμένα και χοντροκομμένα
2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
½ κουτ. γλυκού κανέλλα
αραβοσιτέλαιο για τα φύλλα
ζάχαρη άχνη και κανέλλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Απλώνουμε τη μία σφολιάτα, με το μήκος κάθετο σε μας, (να έχουμε μπροστά μας, τη μία απ? τις δύο μεγαλύτερες πλευρές) και αφαιρούμε την επάνω μεμβράνη, (την κάτω την αφήνουμε για να μας βοηθήσει στο τύλιγμα).

Παίρνουμε το μισό χαλβά και τον τρίβουμε με τα δάχτυλά μας πάνω στο φύλλο, προσέχοντας να αφήσουμε ένα δάχτυλο περιθώριο στις τρεις πλευρές, (τις δύο πλαϊνές και την απέναντι) και τον φέρουμε ίσα - ίσα στην πλευρά που θα ξεκινήσουμε το τύλιγμα.
Πάνω στον απλωμένο χαλβά, ρίχνουμε τα μισά αμύγδαλα, το μισό ξύσμα, πασπαλίζουμε με τη 1 κουταλιά ζάχαρη και τη μισή κανέλλα.

Έπειτα γυρνάμε το φύλλο, στις δύο πλαϊνές πλευρές προς τα μέσα, (ένα δάχτυλο, για να μην χυθεί η γέμιση) και με τα δάχτυλά μας, βρέχουμε ελαφρά το φύλλο που βρίσκετε απέναντί μας, για να κολλήσει όταν το τυλίξουμε.
Με τη βοήθεια της μεμβράνης, τυλίγουμε το φύλλο μέχρι το τέλος σε ρολό, φροντίζοντας η ένωση να είναι από κάτω.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά και για την άλλη σφολιάτα.

Λαδώνουμε ελαφρά μια λαμαρίνα, (το ξέβαθο ταψί της κουζίνας), απλώνουμε πάνω μια λαδόκολλα και τη λαδώνουμε καλά με αραβοσιτέλαιο ή φυτίνη.
Τοποθετούμε τα ρολά πάνω στη λαδόκολλα, με ένα πινέλο τα αλείφουμε με αραβοσιτέλαιο και τα πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη.
Χαράζουμε ελαφρά τα ρολά σε τρίγωνα κομμάτια.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, σε αέρα, στη μεσαία σχάρα της κουζίνας, στους 160°C, για 20΄ - 25' περίπου, έως ότου φουσκώσει και ροδίσει καλά η σφολιάτα.

Όταν βγάλουμε τα ρολά από το φούρνο, τα αφήνουμε να σταθούν 10΄ και έπειτα τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.

Κόβουμε τα τρίγωνα όπως τα έχουμε χαράξει και τα σερβίρουμε.

Πληροφορία
Η σφολιάτα πρέπει να είναι στο ψυγείο μέχρι τελευταία στιγμή, γιατί αλλιώς δεν θα μας φουσκώσει
 
Top Bottom