Areti
VIP μέλος

Υλικά
1 ½ πακέτο μπισκότα
120 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
400 γραμμάρια τυρί κρέμα
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος Νουνού
1 ζελέ λεμόνι
50 γραμμάρια αμύγδαλα
1 μαρμελάδα λεμόνι
Εκτελεση
Τρίβουμε τα μπισκότα και τα αμύγδαλα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
Τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και τα στρώνουμε σε φόρμα 28 εκατοστών, με στεφάνι ή τσέρκι ρυθμιζόμενο.
Ανάβουμε για λίγο το φούρνο και ψήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Χτυπάμε την κρέμα τυρί με την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Διαλύουμε το ζελέ λεμόνι σε 1 φλυτζάνι του καφέ βραστό νερό. Αφού κρυώσει ενσωματώνουμε στα χτυπημένα υλικά το ζελέ και ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Κατόπιν ρίχνουμε μαρμελάδα λεμόνι από πάνω και σερβίρουμε το γλυκό παγωμένο.
Συμβουλή
| Χρησιμοποιήστε ξύσμα από ένα λεμόνι μέσα στην κρέμα τυριού δίνει πλούσια γεύση. Αυτό για τους πολύ απαιτητικούς στη γεύση του λεμονιού. | |