ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μίξερ ανακατεύουμε τα ασπράδια αυγού μαζί με τον άχνη. Ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα αφράτο και κολλώδες γλάσο. Επειδή τα ασπράδια μπορεί να προέρχονται από μικρά ή μεγάλα αυγά, δεν ρίχνουμε όλη την ποσότητα άχνης κατευθείαν αλλά σιγά σιγά για να μην μας γίνει το γλάσο πολύ σφιχτό. Ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού για άρωμα. Μεταφέρουμε το γλάσο σε κορνέ και το χρησιμοποιούμε σαν ?κολλά? για το σπιτάκι. Ενώνουμε 6 πτι-μπερ για τους πλαϊνούς τοίχους και 4 για τους δύο που θα μπουν μπροστά και πίσω βάζοντας γλάσο ανάμεσα στα μπισκότα. Τα αφήνουμε χωριστά να στεγνώσουν ? θέλουν 2-3 ώρες σε ξηρό περιβάλλον. Φτιάχνουμε και τη σκεπή με 6 και 6 πτι-μπερ ενωμένα και αφήνουμε τα δυο κομμάτια να στεγνώσουν κι αυτά.
Τα ενώνουμε πάνω σε πιατέλα ή δίσκο και φτιάχνουμε το σπιτάκι μας. Το στολίζουμε με το ίδιο το γλάσο αν θέλουμε να είναι ?χιονισμένο? και κολλάμε κατά βούληση καραμελίτσες και ζελεδάκια στους τοίχους και τη σκεπή.
- 3 πακ. ζάχαρη άχνη/ 1500γρ. [500γρ. ανά πακέτο]
- Ασπράδι από 4 αβγά
- 1/2 χυμό λεμονιού
- 4 πακ. μπισκότα πτι μπερ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
- 2-3 πακέτα smarties ή m&ms
- Πολύχρωμα marshmallows [μαλακά ζαχαρωτά]
- Καραμέλες & ζελεδάκια
- 1 πακ. πουράκια σοκολάτας Caprice ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μίξερ ανακατεύουμε τα ασπράδια αυγού μαζί με τον άχνη. Ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα αφράτο και κολλώδες γλάσο. Επειδή τα ασπράδια μπορεί να προέρχονται από μικρά ή μεγάλα αυγά, δεν ρίχνουμε όλη την ποσότητα άχνης κατευθείαν αλλά σιγά σιγά για να μην μας γίνει το γλάσο πολύ σφιχτό. Ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού για άρωμα. Μεταφέρουμε το γλάσο σε κορνέ και το χρησιμοποιούμε σαν ?κολλά? για το σπιτάκι. Ενώνουμε 6 πτι-μπερ για τους πλαϊνούς τοίχους και 4 για τους δύο που θα μπουν μπροστά και πίσω βάζοντας γλάσο ανάμεσα στα μπισκότα. Τα αφήνουμε χωριστά να στεγνώσουν ? θέλουν 2-3 ώρες σε ξηρό περιβάλλον. Φτιάχνουμε και τη σκεπή με 6 και 6 πτι-μπερ ενωμένα και αφήνουμε τα δυο κομμάτια να στεγνώσουν κι αυτά.
Τα ενώνουμε πάνω σε πιατέλα ή δίσκο και φτιάχνουμε το σπιτάκι μας. Το στολίζουμε με το ίδιο το γλάσο αν θέλουμε να είναι ?χιονισμένο? και κολλάμε κατά βούληση καραμελίτσες και ζελεδάκια στους τοίχους και τη σκεπή.