Ροή

Δοκιμάστε το ChromeOS με έξτρα υποστήριξη για hardware και Java!

RC_Andreas

Administrator
Joined
3 June 2010
Μηνύματα
4,599
Βαθμολογία
9
Points
38
Location
Ελλάδα
Website
www.eltube.gr
ChromeOS-Lime-1024x575.jpg

Έχουμε αναφερθεί και άλλες φορές στο ChromeOS της Google, δίνοντας τόσο τα σχετικά links για να δοκιμάσετε στο desktop σας τη βασική (vanila) έκδοση του, μα και τρόπο ωστε να το έχετε παράλληλα με το κανονικό σας σύστημα (δείτε τα σχετικά links στο τέλος του άρθρου).
Βέβαια αρκετοί ίσως συναντήσουν καποια προβλήματα τα οποία κατά κύριο λόγο αφορούν μη αναγνώριση κάποιου hardware και συνηθως το wi-fi.

-Ένας προγραμματιστής, ο Hexxeh, έφτιαξε μια ειδική έκδοση του ChromeOS, το Lime, προσθέτοντας πλήρη υποστήριξη σε Java, καθώς και βελτιωμένη υποστήριξη συσκευών, όπως για παράδειγμα:


  • Broadcom WiFi ? BCM43XX
  • Ralink WiFi ? RT24XX, RT28XX, RT30XX
  • Realtek WiFi ? R8187SE, R8712U, RTL73, RTL8180, RTL8187, RTL8192XX
  • NVIDIA GPUs ? 6 series και νεότερες

ChromeOSLime-1024x570.jpg


Ακομα έχει αφαιρεθεί το PAE requirement και έτσι αν μέχρι τώρα είχατε πρόβλημα σε αυτό, πλέον δεν είναι στα απαιτούμενα του Lime, ωστε να τρέξει.
-Ακομα στη πορεία θα προστεθούν ακομα περισσότερα plugins και εσείς αποφασίζετε τι και ποια θα εγκατασταθούν.
Αυτά είναι καποια που υποστηρίζονται αυτή τη στιγμη από το ChromeOS Lime, ωστόσο θα προστεθούν και άλλες συσκευες. Ωστόσο αν έχετε κάποιον driver που δεν υποστηρίζεται, μπορειτε να επικοινωνήσετε με τον Hexxeh, ωστε να το προσθέσει.

Τη συγκεκριμένη έκδοση, μπορειτε να τη δοκιμάσετε μόνο μέσω usb stick. Δηλαδή μόλις κατέβει αποσυμπιέστε το και καψτε τη διανομη σ' ένα usb στικακι.

DOWNLOAD

Βέβαια μπορειτε να προσθέσετε όποια εφαρμογή θέλετε ακομα από το Chrome Web store.

-Ρίξτε μια ματιά και στην ιστοσελίδα του, για περισσότερα:
 
Top Bottom