Ροή

ΕΛΑΦΡΙΑ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΝΑΝΑ

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
ΥΛΙΚΑ

Για τον ανανά:
1 φρέσκος μεγάλος ανανάς και ο χυμός του
400 γρμ. νερό
200 γρμ. ζάχαρη
4 αστερίες γλυκάνισου
1 κλωναράκι βανίλιας σχισμένο κάθετα στα 2
50 γρμ. μέλι

Για τη μους:
350 γρμ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
40 γρμ. γλυκόζη
40 γρμ. μέλι
190 γρμ κουβερτούρα guanaja 70 % κακάο
600 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη μους:
Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος σε κατασαρολάκι. Είναι σημαντική η ακρίβεια η κρέμα πρέπει οπωσδήποτε να έχει 35% λιπαρά. Λίγο πριν δούμε ότι έβρασε λιώνουμε σε άλλο σκεύος τη σοκολάτα κουβερτούρα
Χύνουμε πάνω από τη σοκολάτα τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Με το μπλεντεράκι χειρός ανακατεύουμε τη σοκολάτα με τη κρέμα γάλακτος .Προσέχουμε να ανεβάζουμε το μπλεντεράκι μόνο μέχρι την επιφάνεια του μείγματος, γιατί διαφορετικά κάνει μπουρμπουλήθρες. Αδειάζουμε τη κρέμα σε μπολ και προσθέτουμε άλλα 600 γρμ, κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε ένα κουταλάκι (40 γρμ. ) γλυκόζη για να γίνει πιο ελαστική η μους. Προσθέτουμε επίσης ένα κουταλάκι μέλι για το άρωμα και ανακατεύουμε. (Βάζουμε το μέλι γιατί η γλυκόζη είναι φυσικό προϊόν, όχι πολύ γλυκό σε γεύση.) Βάζουμε τη μους στο ψυγείο για 4-5 ώρες τουλάχιστον για να σταθεροποιηθεί. Μπορούμε να την ετοιμάσουμε και από την προηγούμενη μέρα.

Για τον ανανά:
Ετοιμάζουμε ένα ελαφρύ σιρόπι για τον ανανά. Βάζουμε σε τηγάνι 400 ml νερό, 200 γρμ ζάχαρη, λίγο παραπάνω από 1 κουταλιά του γλυκού μέλι και μία βανίλια.
Πιέζουμε με το μαχαίρι τον ανανά και μετά τον ανοίγουμε κάθετα για να βγάλουμε τους σπόρους που θα ρίξουμε μέσα (βλέπε υλικά)
Κόβουμε τη βάση ή την κορυφή του ανανά. Καθαρίζουμε την ψίχα με ειδικό εργαλείο και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε το χυμό του ανανά και τα κομμάτια στο σιρόπι για να βράσει μαζί με τα υπόλοιπα. Κάνουμε στην ουσία μία αρωματική κομπόστα. Αν ο ανανάς είναι ώριμος χρειάζεται περίπου 10 λεπτά βράσιμο, αν είναι πιο άγουρος/σκληρός χρειάζεται λίγο παραπάνω .


Σερβίρουμε σε διάφανα ποτήρια. Βάζουμε για βάση τον ανανά με λίγο από το γλυκό ζουμάκι της κομπόστας. Με κορνέ βάζουμε τη μους. Πιέζουμε καλά τη σακούλα. Στολίζουμε με ένα αστερία γλυκάνισου την κορυφή. Τις φλούδες της βανίλιας μπορούμε να τις περάσουμε για 2-3 λεπτά στο φούρνο και να τις χρησιμοποιήσουμε για να διακοσμήσουμε το γλυκό μας.
 
Top Bottom