Ροή

Η καταπολέμηση του καρκίνου με τη βοήθεια των τροφών

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
Οι κοινές τροφές μπορούν να αποτελέσουν ένα ισχυρό όπλο στον αγώνα ενάντια του καρκίνου
Έως και ένας στους τρεις από εμάς θα εμφανίσει καρκίνο κάποια στιγμή στη ζωή του. Παρόλα αυτά, μπορούμε να προστατευτούμε από την ασθένεια αυτή, βελτιώνοντας τις φυσικές άμυνες του οργανισμού μας και κάνοντας τις σωστές επιλογές στη διατροφή και τον τρόπο ζωής μας.

Τροφές κατά του καρκίνου
  • Πράσινο τσάι: ξεχειλίζει από αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες με αντικαρκινικές ιδιότητες που εμποδίζουν την ανάπτυξη των νέων αιμοφόρων αγγείων που χρειάζονται οι όγκοι για να αναπτυχθούν και να εξαπλωθούν.
  • Μαύρη σοκολάτα: (με περιεκτικότητα σε κακάο τουλάχιστον 70%) επίσης περιέχει αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες ένα μικρό κομμάτι σοκολάτας περιέχει το ισοδύναμο μιας κούπας πράσινου τσαγιού- και τα δύο εκ των οποίων μπορούν να καθυστερήσουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.
  • Μανιτάρια: (ποικιλίες: crimini, enoki, hen-of-the-woods, shiitake και turkey-tail) υποκινούν τη δράση και την απάντηση των ανοσολογικών κυττάρων.
  • Οικογένεια των κρεμμυδιών: (συμπεριλαμβανομένης της πρασουλίδας, του σκόρδου, του πράσου, του κρεμμυδιού και του εσαλότ) προάγουν την απόπτωση (ή αλλιώς τον προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο) σε καρκίνους που παρουσιάζονται στο στήθος, το κόλον, τον πνεύμονα και τον προστάτη.
  • Πιπερόριζα (Ginger root): μπορεί να τηγανιστεί σε γουόκ, να τεμαχιστεί ή να μετατραπεί σε έγχυμα και αποτελεί έναν πανίσχυρο αντικαρκινικό παράγοντα, που εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων.
  • Astragalus membranaceus: είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή Κινεζική ιατρική και έχει αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα ενάντια στις μολύνσεις από ιούς και στον καρκίνο . Ο πολύ κοντινός του συγγενής αστράγαλος (Astragalus oxyphysus) έχει επίσης επιδείξει μια πολλά υποσχόμενη αντικαρκινική δράση, ενώ επίσης έχει και θετική επίδραση κατά της μετάστασης των κυττάρων του μελανώματος- τουλάχιστον με βάση κάποιες μελέτες σε ποντικούς, οπότε ίσως να μην απευθύνεται σε ανθρώπους . Παρόλα αυτά, επιβράδυνε όντως την ανάπτυξη των ανθρώπινων κυττάρων του μελανώματος, τα οποία εμβολιάστηκαν σε ποντικούς . Καθώς το φυτό αυτό έχει συγγενείς που είναι τοξικοί για τον άνθρωπο, να παίρνετε μόνο συμπληρώματα που είναι φτιαγμένα από αξιόπιστους κατασκευαστές που αποτελούν οι εταιρείες που αναφέρονται σε αυτά τα προϊόντα ως «παρασκευάσματα ενεργοποίησης τελομεράσης».
  • Κουρκουμάς (Turmeric): αποτελεί ένα αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδες καρύκευμα που μπορεί να προάγει την απόπτωση των καρκινικών κυττάρων και να εμποδίσει την ανάπτυξη όγκων. Για να το κάνετε πιο εύκολα απορροφήσιμο από τον οργανισμό σας, αναμείξτε το με μαύρο πιπέρι και είτε ελαιόλαδο, είτε λάδι κολοκυθόσπορου.
  • Φρούτα και λαχανικά που περιέχουν λυκοπίνη: (βερίκοκα, παντζάρια, κολοκύθες και μακριά κολοκυθάκια, καρότα, γλυκοπατάτες, ντομάτες, καρπούζια και όλα τα χρωματιστά λαχανικά εκτός από τα πράσινα) είναι πλούσια σε καροτινοειδή (όπως η λυκοπίνη) και βιταμίνη Α. Αποδεδειγμένα καθυστερούν ή ακόμα και διακόπτουν την ανάπτυξη των επιθετικών μορφών καρκίνου (όπως στον προστάτη, τους πνεύμονες, τον πρωκτικό σωλήνα, το πάγκρεας, τον οισοφάγο, τον τράχηλο, το στήθος και το στομάχι).
  • Σταυρανθή λαχανικά: (όπως το λάχανο, το κουνουπίδι, το γογγύλι, το κινέζικο λάχανο boc choy, τα ραπανάκια, το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το κατσαρό λάχανο, τα γούλια και το νεροκάρδαμο) έχουν δραστικά αντικαρκινικά συστατικά. Για να διατηρηθεί όμως αυτή τους η δραστικότητα θα πρέπει απλά να τα βράσετε ελάχιστα στον ατμό ή να τα τηγανίσετε σε γουόκ.
  • Εσπεριδοειδή: (γκρέιπφρουτ, λεμόνι, λάιμ, πορτοκάλι και οι ποικιλίες μανταρινιού Tangerine και ugli-fruit/Tangelo) περιέχουν φλαβονοειδή και υποκινούν την αποτοξίνωση των καρκινογόνων ουσιών στο συκώτι .
  • Βότανα και καρυκεύματα: (ιδιαίτερα ο βασιλικός, η μαντζουράνα, η μέντα, η ρίγανη, το δεντρολίβανο και το θυμάρι) περιέχουν έλαια της οικογένειας των τερπενίων που μπλοκάρουν τα ένζυμα που χρειάζονται τα καρκινικά κύτταρα για να εισβάλλουν στους γειτονικούς ιστούς και έτσι, επιβραδύνουν την εξάπλωση του καρκίνου- μολονότι μέχρι στιγμής αυτό ισχύει μόνο για τα ζωικά μοντέλα

Συμβουλές για έναν τρόπο ζωής που εμποδίζει τον καρκίνο
  • Ζεσταίνετε το φαγητό σας σε γυάλινα ή κεραμικά σκεύη και όχι σε πλαστικά όπως από PVC, εξηλασμένη πολυστερίνη ή πολυστυρένιο.
  • Χρησιμοποιείτε χυμό λεμονιού, λευκό ξίδι και μαγειρική σόδα για τον καθαρισμό του σπιτιού σας? ποτέ μη χρησιμοποιείτε προϊόντα που περιέχουν αλκυλοφαινόλες όπως LCAP (αλκυλοφαινόλες μακριάς αλύσου), κρεσόλη ή ξυλενόλη.
  • Χρησιμοποιείτε λεβάντα και φλοιό κέδρου στις ντουλάπες για φρεσκάδα και καταπολέμηση του σκόρου και όχι ναφθαλίνη ή καμφορά.
  • Αποφεύγετε αρώματα και προϊόντα περιποίησης μαλλιών που περιέχουν φθαλικές ενώσεις.
  • Ποτέ μη χρησιμοποιείτε τηγάνια και σίδερα με επικάλυψη από Tefon αλλά αντ' αυτού χρησιμοποιείτε ανοξείδωτα.
  • Καταναλώνετε οργανικό κρέας από ζώα που τρέφονται από χορτάρι καθώς και οργανικά γαλακτοκομικά προϊόντα.
    από χορτάρι καθώς και οργανικά γαλακτοκομικά.
  • Αντί για την κλασσική δυτική διατροφή, στραφείτε στην μεσογειακές ή ανατολικές τροφές και τεχνικές μαγειρέματος.
  • Χρησιμοποιείτε ελαιόλαδο και φυσικά υποκατάστατα ζάχαρης όπως είναι οι κρύσταλλοι ξυλιτόλης ή το σιρόπι της αγαύης (agave syrup).

Ο Harald Gaier είναι εγγεγραμμένος φυσιοπαθητικός, οστεοπαθητικός, ομοιοπαθητικός και βοτανολόγος που εργάζεται στην Κλινική Αλλεργιολογίας και Διατροφής στο Λονδίνο (The Allergy and Nutrition Clinic) και στο Ιρλανδικό Κέντρο Ολοκληρωμένης Ιατρικής [Irish centre of integrated Medicine, Co. Kildare(www.drgaier.com)].
 
Top Bottom