Ροή

Καταϊφάκια με αποξηραμένα φρούτα, μήλα και αχλάδια

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
Υλικά για 4 άτομα:

? 400 γραμμάρια φύλλο κανταΐφι
? 120 γρ. ξερά βερίκοκα
? 50 γρ. ξερά δαμάσκηνα
? 60 γρ. τριμμένα αμύγδαλα με τη φλούδα
? 40 γρ. τριμμένα φουντούκια
? 40γρ. χοντροκομμένα καρύδια
? 6 μπισκότα σαβαγιάρ
? 1 μήλο
? 1 αχλάδι
? λίγο βούτυρο λιωμένο
? 2 κ.τ. σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
? ζάχαρη άχνη και κανέλλα για πασπάλισμα
? μισό ποτήρι κρασί μοσχάτο Λήμνου

Εκτέλεση:

Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε το μήλο και το αχλάδι, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα βράζουμε σε κατσαρολάκι για 10 λεπτά μαζί με το κρασί, 2 κουταλιές ζάχαρη και μισό ποτήρι νερό,
τα αφήνουμε να κρυώσουν στο σιρόπι τους. Βάζουμε στο μπλέντερ τα ξερά φρούτα, τα πολτοποιούμε και τα προσθέτουμε στο σιρόπι με το μήλο και το αχλάδι.
Τρίβουμε μέσα τα μπισκότα και τους ξηρούς καρπούς, ανακατεύουμε και φτιάχνουμε μια γέμιση για τα κανταΐφια. Ανοίγουμε το φύλλο σε 16 κομμάτια και μοιράζουμε τη
γέμιση. Διπλώνουμε σε λεπτά κανταΐφια, τα βουτυρώνουμε, τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
Τα σερβίρουμε ζεστά πασπαλίζοντας με αχνή και κανέλλα. Προαιρετικά, συνοδεύουμε με παγωτό.
 
Top Bottom