
Υλικά
2 λουκάνικα χωριάτικα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτί κον κασέ ντομάτα
2 κούπες κριθαράκι
1 ποτήρι νερό
αλάτι, πιπέρι
λίγο βασιλικό
λίγο λάδι
Συνταγή
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι να καεί.Ρίχνουμε τα λουκάνικα και το κρεμμύδι και τα τηγανίζουμε.
Τα σβήνουμε με την ντομάτα. Μόλις η ντομάτα πάρει βράση ρίχνουμε το κριθαράκι,τα μπαχαρικά τον βασιλικό και το νερό.
Μόλις αρχίζει να παίρνει βράση το χαμηλώνουμε στο 1/3 το μάτι της κουζίνας. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα να μην κολλήσει.
Μόλις μαλακώσει το κριθαράκι το αποσύρουμε από το μάτι.Σερβίρουμε.
Πληροφορία
Αν θέλετε βάλτε τα λουκάνικα στο αντικολλητικό και αφήστε τα βγάλει το λάδι από το λίπος του, τηγανίστε εκεί το φαγητό χωρίς να βάλετε εξτρά λάδι. | ![]() |