Ροή

Μαθηματική φόρμουλα για του τέλειου τσαγιού

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
π.jpg


Ομάδα πανεπιστημιακών ερευνητών πέρασε 180 ώρες στο εργαστήριο προκειμένου να δημιουργήσει τη μαθηματική φόρμουλα του τέλειου τσαγιού.

Σύμφωνα με αυτή, το τσάι πρέπει να καταναλώνεται ακριβώς 6 λεπτά μετά από την παρασκευή του η οποία με τη σειρά τη θα πρέπει να διαρκέσει ακριβώς 2 λεπτά.

Στα 6 λεπτά αυτά, το τσάι έχει φτάσει στην ιδανική θερμοκρασία για την πόση του η οποία είναι στους 60 βαθμούς. Σ εκείνο το σημείο έχουμε στη διάθεσή μας περίπου 17 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα για να το καταναλώσουμε καθώς από εκεί κι έπειτα θα πέσει κάτω από τους 45 βαθμούς και θα χάσει την τελειότητά του.

Ο επικεφαλής της έρευνας και πανεπιστημιακός λέκτορας, Ian Brown επεσήμανε τα εξής:

«Το μυστικό για να απολαύσει κάποιος ένα φλιτζάνι τσάι, είναι να πετύχει την ισορροπία μεταξύ γλυκύτητας και πικρότητας. Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι 10ml είναι η ιδανική ποσότητα γάλακτος για να επιτευχθεί αυτό.
Το να περιμένει κάποιος 6 λεπτά ώστε το τσάι να φτάσει στους 60 βαθμούς βοηθά στην αποφυγή ζεματίσματος ενώ του επιτρέπει να απολαύσει πλήρως τη γεύση και το άρωμά του.» είπε χαρακτηριστικά ο κος Brown.

Για τις ανάγκες της έρευνας, καταναλώθηκαν 285 φλιτζάνια τσαγιού. Παρατηρήθηκε επίσης ότι μόνοι τους οι Βρετανοί, καταναλώνουν κάθε μέρα 165 εκατομμύρια φλιτζάνια τσάι ή αλλιώς 60.2 δισεκατομμύρια τον χρόνο.
 
Top Bottom