Ροή

Μπακλαβάς της τεμπελας

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
ζ.jpg

Υλικα

Μισό πακέτο φύλλο σφολιάτα
1 χούφτα ψημένα ανάλατα φυστίκια χωρίς τσόφλι
λιωμένη μαργαρίνη
1 κ.γ. κανέλα
2 κ.σ. λευκή ζάχαρη
1 βανίλια

Για το σιρόπι:
200 γρ. νερό
150 γρ. λευκή ζάχαρη
Μισό λεμόνι

Εκτελεση

Ξετυλίγουμε το ρολό στον πάγκο. Λιώνουμε 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη και με το πινέλο άλειφουμε όλο το φύλλο από την επάνω μεριά.

Ξεφλουδίζμουε τα φυστίκια (ψημένα και ΑΝΑΛΑΤΑ) και τα βάζουμε στο μούλτι με 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και 1 βανίλια.
Κάνουμε δύο γρήγορα χτυπήματα με το μούλτι - ίσα που να σπάσουν μια φορά όλα τα φυστίκια. Πρέπει το φυστίκι να δαγκώνεται.
Μπορουμε να βαλουμε καρυδόψιχα, αμύγδαλο ή ό,τι άλλο τραβάει η ψυχή μας.
Μετά με ένα κουτάλι άπλωνουμε σε όλο το φύλλο το μίγμα αφήνοντας γύρω - γύρω περιθώρια των 2 με 3 εκατοστών. Το στρώνουμε και λίγο με το χέρι, αν δούμε πως υπάρχουν ανισότητες στην κατανομή του υλικού.
Μετά πέρνουμε τη μια μεριά και αρχίζουμε να τη τυλίγουμε, στρίβουμε και τις άκρες και τις γυρίζουμε προς τα μέσα.
Πέρνουμε ένα μακρόστενο ταψί, το βουτυρώνουμε με το λιωμένο βούτυρο και βάζουμε μέσα το γλυκό.
Με το πινέλο το αλείφουμε όλο με το λιωμένο βούτυρο.
Στην κορυφή ρίχνουμε μια γραμμή λευκής ζάχαρης (περίπου 1 κουταλιά της σούπας) για να κρυσταλλώσει κατά το ψήσιμο. Δίνει φοβερή γεύση.

Όλη αυτή η διαδικασία δεν παίρνει πάνω από 9 με 10 λεπτά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς επί 35 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει το εξωτερικό φύλλο.

Ετοιμαζουμε το σιροπι και οταν βγει το γλυκο το ριχνουμε σιγα σιγα απο πανω και αφηνουμε να το ρουφηξει.
 
Top Bottom