Ροή

Παρουσίαση: Nextcloud: Ο δικός σας Cloud, οι δικοί σας κανόνες

techne

Administrator
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
1,157
Βαθμολογία
24
Points
38
Website
www.eltube.gr
next.jpg

Το Nextcloud θέτει τα δεδομένα σας στα χέρια σας, υπό τον έλεγχό σας. Αποθηκεύστε τα έγγραφα, το ημερολόγιο, τις επαφές και τις φωτογραφίες σας σε έναν διακομιστή στο σπίτι.

Γιατί αυτο-φιλοξενία;

Επειδή τα δεδομένα σας είναι παντού Αυτήν τη στιγμή, σχεδόν ΟΛΑ τα δεδομένα που υπάρχουν για εσάς αποθηκεύονται σε μισή ντουζίνα εταιρείες, με ονόματα που αλλάζουν ανά χώρα (Facebook, wechat, Vk, Google, Weibo, Tencent, Microsoft). Ξέρουν πού ζεις, τι ψάχνεις, με ποιον μιλάς, τι αγοράζεις, τι τρως και --μάλλον-- τι σκέφτεσαι.

Ίσως σας ενδιαφέρει απλώς το απόρρητο

Ακόμα κι αν δεν γίνει κατάχρηση των δεδομένων σας -- υπόσχονται ότι δεν θα το κάνουν, σωστά; -- Δεν είναι υπόθεση κανενός αυτό που κάνετε; Πιστεύουμε ότι η ιδιωτικότητα είναι δικαίωμα, θεμέλιο για τη δημοκρατία. Και μας αρέσει να σας βοηθάμε να το επαναφέρετε. Και η λειτουργία του δικού σας, ιδιωτικού διακομιστή Nextcloud είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε!

Το Nextcloud είναι δωρεάν

Το Nextcloud σάς δίνει πρόσβαση σε όλα τα αρχεία σας όπου κι αν βρίσκεστε.
Πού είναι οι φωτογραφίες και τα έγγραφά σας; Με το Nextcloud επιλέγετε έναν διακομιστή της επιλογής σας, στο σπίτι, σε ένα κέντρο δεδομένων ή σε έναν πάροχο. Και εκεί θα είναι τα αρχεία σας. Το Nextcloud εκτελείται σε αυτόν τον διακομιστή, προστατεύοντας τα δεδομένα σας και σας δίνει πρόσβαση από τον επιτραπέζιο υπολογιστή ή τις κινητές συσκευές σας. Μέσω του Nextcloud έχετε επίσης πρόσβαση, συγχρονίζετε και μοιράζεστε τα υπάρχοντα δεδομένα σας σε αυτήν τη μονάδα FTP στο σχολείο, ένα Dropbox ή ένα NAS που έχετε στο σπίτι. Το Nextcloud είναι δωρεάν, ανοιχτού κώδικα και μπορείτε να συμμετάσχετε στη βελτίωση του!

Ξεκινήστε τη μέρα σας ενημερωμένοι


Το Nextcloud Dashboard είναι το σημείο εκκίνησης της ημέρας σας, δίνοντάς σας μια επισκόπηση των επερχόμενων ραντεβού, των επειγόντων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, των μηνυμάτων συνομιλίας, των εισερχόμενων εισιτηρίων, των τελευταίων tweets και πολλά άλλα! Οι χρήστες μπορούν να ορίσουν την κατάστασή τους, ώστε οι άλλοι να γνωρίζουν τι κάνουν..

Μοιραστείτε με άλλους με τους δικούς σας όρους.


Η εύκολη διεπαφή ιστού σάς επιτρέπει να μοιράζεστε αρχεία με άλλους χρήστες στον διακομιστή σας, να δημιουργείτε και να στέλνετε δημόσιους συνδέσμους που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης, να επιτρέπετε σε άλλους να ανεβάζουν αρχεία στο cloud σας και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις στο τηλέφωνό σας και στην επιφάνεια εργασίας σας όταν ένας χρήστης σε άλλο διακομιστή cloud κάνει κοινή χρήση αρχεία απευθείας μαζί σας. Και μπορείτε να κάνετε όλα αυτά τα πράγματα από επιτραπέζιους υπολογιστές ή κινητά.

Η αυτο-φιλοξενία έγινε εύκολη

next2.jpg

Η εκτέλεση του δικού σας διακομιστή απαιτεί δουλειά, αλλά το Nextcloud διευκολύνει όσο το δυνατόν περισσότερο την εκτέλεση μιας αξιόπιστης, ασφαλούς υπηρεσίας για εσάς και την οικογένειά σας. Σας δίνουμε συμβουλές και προτάσεις στην οθόνη εγκατάστασης, σας προειδοποιούμε για ενημερώσεις και σας αφήνουμε να εκτελέσετε μια ενημέρωση με μερικά κλικ στη διεπαφή ιστού, παρέχουμε ένα πρόγραμμα εγκατάστασης ιστού και εξαιρετικά εύχρηστες εικόνες Snap και VM και πολλά άλλα.

Σχεδιασμένο για τον άνθρωπο


Μια αποτελεσματική, εύκολη στη χρήση διεπαφή είναι ένα από τα κύρια πράγματα που ξεχωρίζει το hellenicloud.com από τον ανταγωνισμό. Ο σχεδιασμός είναι κάτ
ι περισσότερο από το να είσαι όμορφος. Ο στόχος είναι να επιτραπεί στους χρήστες να εκτελέσουν τη δουλειά τους με τον μικρότερο δυνατό κόπο, καθιστώντας προφανές τον τρόπο εκτέλεσης εργασιών και μειώνοντας τον αριθμό των βημάτων που απαιτούνται για να γίνει αυτό.
Ο καλός σχεδιασμός φαίνεται σε ολόκληρο το περιβάλλον εργασίας χρήστη και κάθε έκδοση κάνει βήματα προς τα εμπρός.

Η ασφάλεια πρώτα

next3.jpg

Είμαστε βαθιά αφοσιωμένοι στην προστασία της ασφάλειας των δεδομένων σας και είμαστε βέβαιοι ότι το Nextcloud προσφέρει την καλύτερη ασφάλεια στον αυτοφιλοξενούμενο κόσμο συγχρονισμού και κοινής χρήσης αρχείων, επειδή: ακολουθούμε τις βέλτιστες πρακτικές του κλάδου σχετικά με την ασφάλεια (ευθυγραμμισμένες με το ISO27001) προσφέρουμε μερικά από τα υψηλότερα προγράμματα σφαλμάτων ασφαλείας ανοιχτού κώδικα ενσωματώνουμε μοναδικές τεχνολογίες κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο κατά τη μεταφορά, από πλευράς διακομιστή και πελάτη.

Κέντρο απορρήτου

next4.jpg

Τι σημαίνει για εσάς το απόρρητο και πώς μπορεί το Nextcloud να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα δεδομένα σας υπό έλεγχο; Στις ρυθμίσεις μπορείτε να βρείτε το κέντρο απορρήτου Nextcloud, όπου μπορείτε να δείτε πού βρίσκονται τα δεδομένα σας και ποιος έχει πρόσβαση σε αυτά.

Εφαρμογές για κινητά και επιτραπέζιους υπολογιστές

next5.jpg

Οι δωρεάν εφαρμογές Nextcloud για συστήματα Android, iOS και επιτραπέζιων υπολογιστών σάς επιτρέπουν να συγχρονίζετε και να μοιράζεστε αρχεία, με απόλυτα ασφαλή τρόπο μέσω μιας κρυπτογραφημένης σύνδεσης. Οι εφαρμογές για κινητά διαθέτουν αυτόματη μεταφόρτωση εικόνων και βίντεο που τραβάτε και μπορούν να συγχρονίσουν επιλεγμένα αρχεία και φακέλους. Οι εφαρμογές μπορούν να χειρίζονται πολλούς λογαριασμούς, να δείχνουν όλη τη δραστηριότητα που συμβαίνει στον λογαριασμό σας και να σας ειδοποιούν για νέα συμβάντα, όπως η διαθεσιμότητα νέων κοινών χρήσεων.

Ημερολόγιο, Επαφές και αλληλογραφία


Οι εφαρμογές hellenicloud.com Calendar και Contacts σάς επιτρέπουν να αποθηκεύετε, να συγχρονίζετε και να μοιράζεστε τα σχέδια και τις επαφές σας. Μπορείτε να κάνετε κοινή χρήση με χρήστες ή ομάδες στο διακομιστή σας ή να συγχρονίσετε το ημερολόγιο ή τις επαφές με τις συσκευές σας και να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά όπου κι αν βρίσκεστε. Το hellenicloud.com Mail σας δίνει ένα εύκολο στη χρήση αλλά ισχυρό πρόγραμμα - αλληλογραφίας, ενσωματωμένο απευθείας στο hellenicloud.com, το οποίο μπορεί να μιλήσει με τον υπάρχοντα διακομιστή αλληλογραφίας IMAP ή POP.

Ασφαλείς κλήσεις ήχου και βίντεο


Λειτουργήστε τη δική σας ασφαλή και ιδιωτική υπηρεσία επικοινωνίας ήχου/βίντεο! Μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω ενός προγράμματος περιήγησης, να προσκαλέσετε οικογένεια ή φίλους και να συνεργαστείτε σε μια ομάδα μέσω ασφαλούς κρυπτογραφημένης επικοινωνίας ήχου και βίντεο. Το WebRTC, peer to peer κανάλι επικοινωνίας δεν μπορεί να υποκλαπεί ακόμη και από τον διαχειριστή του διακομιστή. Η εφαρμογή ομιλίας υποστηρίζει επίσης συνομιλία και συνοδεύεται από εφαρμογές για κινητά για Android και iOS, ώστε να μπορείτε να καλείτε άλλους από το κινητό σας τηλέφωνο!

Προσιτότητα


Για να διασφαλιστεί ότι το hellenicloud.com είναι προσβάσιμο σε χρήστες με προβλήματα όρασης, το hellenicloud.com διαθέτει εκτεταμένη προσβασιμότητα πληκτρολογίου και υποστήριξη ανάγνωσης οθόνης.
Τα χρώματα που χρησιμοποιούνται στο hellenicloud.com πληρούν το πρότυπο WCAG 2.0 AA για αντίθεση και δημιουργήσαμε θέματα για χρήστες που χρειάζονται ακόμη υψηλότερη υποστήριξη. Το θέμα μας με υψηλή αντίθεση στοχεύει στη συμμόρφωση με το WCAG 2.0 AAA, ενώ μια επιλογή γραμματοσειράς φιλική προς τη δυσλεξία βοηθά τα άτομα με αναγνωστική αναπηρία. Διατίθεται επίσης ένα σκοτεινό θέμα.

Προβολή και επεξεργασία εγγράφων με το Nextcloud Office


Το Nextcloud Office είναι μια ισχυρή διαδικτυακή σουίτα γραφείου που βασίζεται στο LibreOffice με συλλογική επεξεργασία που λειτουργεί σε όλα τα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης.
Το Nextcloud Office υποστηρίζει την επεξεργασία των εγγράφων σας σε πραγματικό χρόνο με πολλούς άλλους επεξεργαστές, επιδεικνύοντας υψηλή πιστότητα, απόδοση WYSIWYG και διατήρηση της διάταξης και της μορφοποίησης των εγγράφων σας.
Το Nextcloud Office υποστηρίζει δεκάδες μορφές εγγράφων, όπως DOC, DOCX, PPT, PPTX, XLS, XLSX + ODF, Import/View Visio, Publisher και πολλά άλλα...

Βρείτε τα πάντα σε ένα μέρος


Στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του Nextcloud, ένα γυαλί αναζήτησης εμφανίζει αποτελέσματα αναζήτησης από όλο το Nextcloud. Μπορούν να εγκατασταθούν πρόσθετοι πάροχοι αναζήτησης και πάνω από δώδεκα διαφορετικοί πάροχοι αναζήτησης είναι διαθέσιμοι για να σας δείξουν ζητήματα Github, μαθήματα Moodle, εισιτήρια Jira και άλλα

Ενσωμάτωση Nextcloud Outlook και Thunderbird


Το πρόσθετο Nextcloud Secure Sharing Outlook επιτρέπει στους χρήστες του Nextcloud να στέλνουν εύκολα και με ασφάλεια αρχεία, φακέλους ή να ανεβάζουν συνδέσμους σε άλλους από το Microsoft Outlook. Το πρόσθετο μπορεί να αντικαταστήσει τα συνημμένα, να ανεβάζει αυτόματα αρχεία στο Nextcloud και να εισάγει έναν ασφαλή σύνδεσμο στο email. Επίσης, διευκολύνει τους χρήστες να παρέχουν σε άλλους έναν ασφαλή σύνδεσμο μεταφόρτωσης αρχείων.
Με την ενσωμάτωση του Outlook CalDav Synchronizer με το Nextcloud, οι χρήστες του Outlook μπορούν εύκολα να συγχρονίσουν τα συμβάντα, τις εργασίες και τις επαφές τους μεταξύ του Microsoft Outlook και του διακομιστή Nextcloud τους.
Μια δωρεάν έκδοση είναι διαθέσιμη για οικιακούς χρήστες!

Mozilla Thunderbird

next6.jpgΤο Nextcloud παρέχει επίσης ένα πρόσθετο Thunderbird Filelink! Αυτή η επέκταση του Thunderbird διευκολύνει την αποστολή μεγάλων συνημμένων με το Thunderbird, μεταφορτώνοντάς τα πρώτα σε έναν διακομιστή Nextcloud και, στη συνέχεια, εισάγοντας τον σύνδεσμο στο κύριο μέρος του email σας. Χάρη στο πρόσθετο Mozilla Thunderbird Lightning Calendar και το πρόσθετο Cardbook Thunderbird Contacts, το Ημερολόγιο και οι Επαφές ενσωματώνονται εξαιρετικά στο Thunderbird.

Ολοκληρωμένη διαχείριση λογαριασμού

next7.jpg

Το Nextcloud διαθέτει ενσωματωμένη διαχείριση λογαριασμού με προαιρετικό έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, διευκολύνοντας τη δημιουργία και την τροποποίηση λογαριασμών. Εάν έχετε ρυθμίσει ένα LDAP, μπορείτε να το συνδέσετε και στο Nextcloud!

Διαχείριση ροής εργασιών

next8.jpg

Με το Nextcloud Flow, μπορείτε να αυτοματοποιήσετε κοινές ενέργειες όπως η μετατροπή ενός αρχείου σε PDF όταν αποτίθεται σε έναν συγκεκριμένο φάκελο ή η λήψη μιας ειδοποίησης όταν ενημερώνεται ένα αρχείο με μια συγκεκριμένη ετικέτα. Η εφαρμογή Έλεγχος πρόσβασης αρχείων και άλλα εργαλεία ροής εργασίας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποφυγή τυχαίας κοινής χρήσης ευαίσθητων δεδομένων, προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας στο Nextcloud.

Παρακολούθηση αλλαγών στα αρχεία σας

next8.jpg

Η εφαρμογή Nextcloud Activity εμφανίζει τροποποιήσεις αρχείων, λήψεις κοινών χρήσεων και αλλαγές σε σχόλια ή ετικέτες, παρέχοντας μια επισκόπηση στο πρόγραμμα περιήγησης, στους πελάτες ή μέσω ειδοποιήσεων μέσω email και μιας ροής RSS.
Παρακολούθηση του διακομιστή Nextcloud
Η εφαρμογή Παρακολούθηση επιτρέπει στους διαχειριστές να παρακολουθούν την υγεία και την απόδοση ενός συστήματος Nextcloud με γραφικό περιβάλλον εργασίας και τελικό σημείο API για την παρακολούθηση εφαρμογών.
Δραστηριότητα παρακολούθησης

Εξωτερική αποθήκευση, κρυπτογραφημένη με ασφάλεια

next10.jpg

Η δυνατότητα εξωτερικής αποθήκευσης του Nextcloud σάς δίνει πρόσβαση στα δεδομένα σας όπου κι αν βρίσκονται. Το Nextcloud μπορεί να έχει πρόσβαση σε αρχεία που είναι αποθηκευμένα σε μια μεγάλη ποικιλία δημοφιλών παρόχων υπηρεσιών cloud, όπως το Amazon, η Google και το Dropbox, αλλά μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση σε αυτά χρησιμοποιώντας τυπικά πρωτόκολλα όπως NFS, (S)FTP, WebDAV και άλλα. Η εφαρμογή κρυπτογράφησης μπορεί να κρυπτογραφήσει δεδομένα σε κατάσταση ηρεμίας τόσο για τοπική όσο και για απομακρυσμένη αποθήκευση, προστατεύοντας δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε δίκτυα εκτός του διακομιστή σας. Το Nextcloud θα διατηρήσει τα δεδομένα σας εκεί που βρίσκονται και θα τα ανακτήσει μέσω ενός ασφαλούς καναλιού επικοινωνίας όποτε χρειαστεί να αποκτήσετε πρόσβαση.

Επεκτείνετε το Nextcloud σας

next11.jpg

Μπορείτε να επεκτείνετε τη λειτουργικότητα του Nextcloud σας με επιπλέον δυνατότητες από το κατάστημα εφαρμογών Nextcloud. Ανάμεσα στις περισσότερες από 200 εφαρμογές, μπορείτε να βρείτε λειτουργίες που βελτιώνουν την κοινή χρήση, όπως:
Εφαρμογές Groupware όπως Ημερολόγιο, Επαφές, Αλληλογραφία, Ειδήσεις, Σημειώσεις, Σελιδοδείκτες και Εργασίες Εφαρμογές συνεργασίας και παραγωγικότητας Διαχείριση Keepass, βιντεοκλήσεις, εφαρμογή Kanban, προγράμματα αναπαραγωγής μουσικής, διαχειριστές κωδικών πρόσβασης, αθροίσματα ελέγχου, διαχείριση λήψεων, πρόγραμμα επεξεργασίας Markdown και συλλογική επεξεργασία κειμένου.
Λειτουργίες ασφάλειας και ελέγχου ταυτότητας όπως μηχανισμοί ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων, SSO, προστασία Ransomware, ανακοινώσεις διαχειριστή, ενσωμάτωση Zimbra, μια μικροσκοπική εφαρμογή CMS και άλλα.

Για όπια απορία μην διστάσετε να ζητήστε την βοήθεια μας
 
Last edited:
Top Bottom