Ροή

Πορτοκαλόπιτα

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
πο.png


Υλικά

Για την πορτοκαλόπιτα
2 πορτοκάλια
1 ½ κεσαδάκι γιαούρτι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέκιν παόυντερ
1 βανίλα
5 αυγά
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
½ φλιτζάνι τσαγιού μαύρη σταφίδα
1 πρέζα αλάτι


Για το σιρόπι
2 ζουμερά πορτοκάλια (θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό τους)
1 πορτοκάλι (από το οποίο θα πάρουμε το ξύσμα του)
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη


Εκτέλεση

Αλείφουμε με βούτυρο ένα μακρόστενο σκεύος
Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ τα 5 αυγά και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη για να γίνει ένα αφράτο μείγμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μίξερ το ξύσμα από 2 πορτοκάλια, 1 βανίλια,1 πρέζα αλάτι, 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ και 1 ½ κεσαδάκι γιαούρτι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Σταδιακά ενώ χτυπάμε προσθέτουμε το λάδι και στο τέλος το κονιάκ και τις σταφίδες.
Ρίχνουμε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε την πορτοκαλόπιτα στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά.
Τη βγάζουμε από το φούρνο και μέχρι να κρυώσει ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το χυμό από 2 πορτοκάλια που έχουμε στύψει και ένα ξύσμα πορτοκαλιού μαζί με 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη και 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό.
Αφήνουμε να πάρουν βράσει και μόλις αρχίσουν να βράζουν υπολογίζουμε άλλα 7-8 λεπτά που θα χρειαστεί το σιρόπι για να ετοιμαστεί.
Στο τέλος περιχύνουμε το γλυκό με το σιρόπι.
 
Top Bottom