Ροή

Οδηγός: Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα δίσκο εγκατάστασης των Windows για αντιγραφή των αρχείων σας όταν ο υπολογιστής σας δεν ξεκινά

RC_Andreas

Administrator
Joined
3 June 2010
Μηνύματα
4,599
Βαθμολογία
9
Points
38
Location
Ελλάδα
Website
www.eltube.gr
back-up.png

Εάν τα Windows δεν ξεκινούν, η ανάκτηση των αρχείων σας μπορεί να είναι ένας πονοκέφαλος. Δεν χρειάζεται να βγάλετε το σκληρό δίσκο ή να χρησιμοποιήσετε ένα Linux live CD - μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα δίσκο εγκατάστασης των Windows για να δημιουργήσετε γρήγορα, αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας.

Έχουμε συμπεριλάβει τα βήματα για τα Windows 8 και Windows 7 εδώ - η διαδικασία είναι ουσιαστικά το ίδιο για το καθένα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα Windows 7 δίσκο για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων από ένα σύστημα Windows 8 ή το αντίστροφο.

Εκκίνηση από ένα δίσκο εγκατάστασης του Windows

Κατ 'αρχάς, τοποθετήστε ένα δίσκο εγκατάστασης των Windows (ή ένα USB drive με το πρόγραμμα εγκατάστασης των Windows σε αυτό) στον υπολογιστή σας και κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας. Αν όλα δουλεύουν σωστά, θα δείτε ένα μήνυμα Πιέστε οποιοδήποτε πλήκτρο για εκκίνηση από CD ή DVD - Press any key to boot from CD or DVD. Πιέστε ένα πλήκτρο για να μπείτε στο πρόγραμμα εγκατάστασης. Αν δεν μπορείτε να δείτε αυτή την οθόνη, μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε τις ρυθμίσεις εκκίνησης στο BIOS του υπολογιστή σας.

back-up1.png

Κάντε κλικ στην επιλογή Επόμενο - Next και επιλέξτε Επιδιόρθωση του υπολογιστή - Repair Your Computer. Θα δείτε την επιλογή αυτή στη κάτω-αριστερή γωνία του παραθύρου, αν χρησιμοποιείτε Windows 7 ή Windows 8 δίσκο εγκατάστασης.

back-up2.png

Εάν χρησιμοποιείτε Windows 8 δίσκο εγκατάστασης, επιλέξτε Αντιμετώπιση προβλημάτων - Troubleshoot > Επιλογές για προχωρημένους - Advanced Options > γραμμή εντολών - Command Prompt.

back-up3.png

Εάν χρησιμοποιείτε ένα Windows 7 δίσκο εγκατάστασης, επιλέξτε το Επαναφορά του υπολογιστή σας - Restore your computer, χρησιμοποιώντας ένα είδωλο συστήματος που δημιουργήσατε νωρίτερα, κάντε κλικ στο επόμενο - Next, κάντε κλικ στο κουμπί Άκυρο - Cancel, κάντε κλικ στο κουμπί Άκυρο - Cancel και πάλι.

back-up4.png

Θα δείτε το παράθυρο Επιλογές αποκατάστασης συστήματος - System Recovery Options κάντε κλικ στη γραμμή εντολών - Command Prompt να ξεκινήσει ένα παράθυρο γραμμής εντολών.

back-up5.png

Όταν ξεκινήσει μια γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε notepad και πατήστε Enter για να ξεκινήσει ένα παράθυρο Σημειωματάριο. Κάντε κλικ στο Αρχείο - File και επιλέξτε Άνοιγμα - Open στο παράθυρο του Notepad.

back-up6.png

Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει την επιλογή Όλα τα αρχεία - All Files στο κάτω μέρος του παραθύρου, και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή Υπολογιστής ? Computer.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το παράθυρο σαν να ήταν ένα παράθυρο του Windows Explorer - επιλέξτε τα αρχεία και θα είστε σε θέση να αντιγράψετε και να τα επικολλήσετε αλλού. Εάν συνδέσετε ένα USB drive ή αφαιρούμενο σκληρό δίσκο στον υπολογιστή σας, θα είστε σε θέση να αντιγράψετε τα αρχεία σε αυτό.

back-up7.png

Μην κάνετε διπλό κλικ σε αρχεία ή σημειωματάρια, αν προσπαθήσετε να τα ανοίξετε, ενδεχομένως να παγώσει. Αν παγώσει πηγαίνετε πίσω στο παράθυρο της γραμμής εντολών και πληκτρολογήστε taskmgr να ξεκινήσει το Task Manager. Μπορείτε να τερματίσετε την παγωμένη εργασία Σημειωματάριο και ανοίξτε εκ νέου ένα νέο Σημειωματάριο.

back-up8.png

Μόλις τελειώσετε την αντιγραφή των αρχείων σας από το σκληρό σας δίσκο, μπορείτε να κλείσετε τα παράθυρα και τον υπολογιστή σας. Ή, αν σχεδιάζετε την επανεγκατάσταση των Windows έτσι κι αλλιώς, μπορείτε τώρα να αρχίσετε μια καθαρή εγκατάσταση με τα αρχεία σας ασφαλείς.
 
Top Bottom