Ροή

Ρεβιθάδα

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
ρ.jpg

Υλικά

½ κιλό ρεβίθια
1 κ.γ. σόδα φαγητού
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι
Πιπέρι, κόκκινο ή μαύρο


Προετοιμασία

Μία μέρα πριν μαγειρέψουμε το φαγητό, τοποθετούμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με άφθονο νερό, στο οποίο έχουμε διαλύσει μία κουταλιά μαγειρική σόδα και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα. Το πρωί τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα ρεβίθια, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το λάδι, το φύλλο δάφνης, το αλάτι και το πιπέρι, προσθέτοντας νερό μέχρι να τα σκεπάσει. Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 40 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια, τα αδειάζουμε σε ένα πήλινο σκεύος. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Σκεπάζουμε το δοχείο με το καπάκι και τα ψήνουμε για 2-3 ώρες. Ο χρόνος ψησίματος δεν είναι ακριβής, οπότε θα πρέπει να ελέγχουμε τα ρεβίθια και να προσθέσουμε νερό αν χρειαστεί. Βγάζουμε το φύλλο δάφνης και σερβίρουμε.
 
Top Bottom