Ροή

Τα μυστικά για το καλό σπιτικό παγωτό!

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
s.jpg


Βανίλια, Σοκολάτα, Καραμέλα, Φράουλα, Μπανάνα, Λεμόνι, Φυστίκι...
Η λίστα με τις διάφορες γεύσεις παγωτού είναι ατελείωτη! Ανάλογα με τις γεύσεις που μας αρέσουν μπορούμε να δοκιμάσουμε μια μπάλα σε χωνάκι ή να «πειραματιστούμε» με τηγανητό παγωτό από την Κίνα, ή παγωτό στο φούρνο από την Αλάσκα!
Αν και πολλές είναι οι εταιρίες που παράγουν ωραίο και γευστικό παγωτό, στο LoveCooking.gr πιστεύουμε πως δεν υπάρχει τίποτα πιο λαχταριστό και απολαυστικό από ένα φρέσκο σπιτικό παγωτό. Χωρίς συντηρητικά αλλά με αγνά υλικά! Κι αν δεν έχετε παγωτομηχανή, μην στεναχωριέστε! Είναι σίγουρο πως σε κάποιο ντουλάπι της κουζίνας θα έχετε ένα σκεύος κατάλληλο για ψύξη, ακόμα κι ένα τάπερ.

Ποιότητα: Πολύ σημαντική στην παρασκευή του σπιτικού παγωτού είναι η ποιότητα των υλικών. Όσο πιο φρέσκα τα υλικά, τόσο καλύτερο θα είναι και το αποτέλεσμα.

Προσπαθήστε να επιλέγετε εποχιακά προϊόντα κάθε φορά! Ωστόσο, μια καλή λύση είναι τα κατεψυγμένα φρούτα!

Αν επιλέξετε ξηρά φρούτα φροντίστε να μην είναι στεγνά και συρρικνωμένα αλλά να έχουν διατηρήσει μέρος της υγρασίας τους!

Κατανάλωση: Το σπιτικό παγωτό, πρέπει να καταναλώνεται σχετικά γρήγορα ώστε να μην σχηματίζονται κρύσταλλοι στην επιφάνεια, από την επαφή με τον αέρα!

Για να διατηρηθεί καλύτερα το παγωτό, καλύψτε το μια πλαστική μεμβράνη ή με το καπάκι του πριν το τοποθετήσετε στην κατάψυξη! Έτσι δεν θα σχηματιστούν πάγοι ούτε θα περάσουν στο παγωτό οσμές από τον καταψύκτη!

Φαντασία: Χρησιμοποιήστε το παγωτό για να συνοδεύσετε γλυκά του κουταλιού, του ταψιού, κέικ, πίτες και ό,τι τραβάει ο νους σας! Φτιάξτε σάντουιτς με μπισκότα της αρεσκείας σας ή δροσιστικά smoothies με χυμούς φρούτων και γάλα.

Εσείς που θέλετε να προσέξετε την διατροφή σας, συνοδέψτε το παγωτό με φρεσκοκομμένα φρούτα και λίγο μέλι!

Συμβουλές για το καλύτερο σπιτικό παγωτό:

Αν χρησιμοποιείτε παγωτομηχανή, καλό είναι να διατηρείτε το μπολ στην κατάψυξη ώστε ανά πάσα στιγμή να είναι έτοιμο προς χρήση! proposal_icecream

Μην γεμίζετε την παγωτομηχανή ή την φόρμα μέχρι πάνω. Με γεμάτα τα ? θα έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα!

Αν στη συνταγή περιέχονται αυγά, φροντίστε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα χρησιμοποιήσετε. Προσοχή! Το αυγό χρειάζεται μαγείρεμα σε χαμηλή θερμοκρασία διαφορετικά θα έχουμε.... ομελέττα!

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αλκοόλ φροντίστε να είστε προσεκτικοί με την ποσότητα. Ενδεικτικά: για 1 κιλό παγωτό χρειάζεται λιγότερο από ? κούπας ποτό, διαφορετικά το παγωτό μας κινδυνεύει να μην παγώσει ποτέ!

Όταν χρησιμοποιείτε εκχειλίσματα ή αιθέρια έλαια ( βανίλια, αμύγδαλο κλπ) προσθέστε τα αφού τοποθετήσετε την κρέμα γάλακτος, δηλαδή στο τέλος! Έτσι θα επιτύχετε την καλύτερη γεύση!

Το σπιτικό παγωτό διατηρείται καλά μέχρι μια βδομάδα, ύστερα αρχίζει να χάνει την γεύση του και την κρεμώδη υφή του!

Μην αφήνετε ποτέ το παγωτό να λιώσει και ύστερα να το ξαναπαγώσετε καθώς υπάρχει κίνδυνος ακόμα και για δηλητηρίαση!

H ιδανική θερμοκρασία για να διατηρείται το παγωτό είναι μεταξύ -20 και -17 C.

Περίπου 4 ώρες χρειάζεται ένα παγωτό για να ψυχθεί σωστά ώστε να αναπτυχθούν σωστά οι γεύσεις και η υφή του.
 

Attachments

  • a.jpg
    a.jpg
    8 KB · Προβολές: 0
Top Bottom