Ροή

Τουρτα Μπιτερ Σοκολατας με Ρουμι

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
ΥΛΙΚΑ

Για το σιρόπι:


  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. νερό
  • 50 γρ. μαύρο ρούμι
Για τη βάση:


  • 100 γρ. αλεύρι
  • 20 γρ. κακάο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 4 αβγά

Για τη γκανάς:


  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 500 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
  • 80 γρ. μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το σιρόπι: Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 3 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το ρούμι.

Για τη βάση: Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ για περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνουν αφράτα Κοσκινίζουμε το κακάο και το αλεύρι, τα ενώνουμε με τη ζάχαρη και το αυγό. Ανακατεύουμε με μία σπατουλα πολύ καλά.
Καλύπτουμε τον πάτο από ένα τσέρκι με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου. Αδειάζουμε μέσα το μίγμα ?το αλουμινόχαρτο θα βοηθήσει να μην τρέξει το μίγμα έξω από τον πάτο του τσερκιού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 25-30 λεπτά στον αέρα.
Βγάζουμε από τον φούνρο και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Είναι προτιμότερο να το φτιάξουμε μία ημέρα νωρίτερα, ώστε να μπορούμε να το κόψουμε πιο εύκολα, αποφεύγοντας τον θρυμματισμό. Ξεφορμάρουμε από το τσέρκι και κόβουμε τη βάση μας σε 2 ισόπαχες φέτες με τη βοήθεια ενός μεγάλου μαχαιριού.
Για τη γκανάς: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει μια βράση. Σε ένα μπωλ βάζουμε την κουβερτούρα, που έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια. Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα, μέχρι να γίνει μία λεία και γυαλιστερή κρέμα. Αδειάζουμε την γκανάς σε ένα μπωλ για να κρυώσει και προσθέτουμε το μέλι. Αναμειγνύουμε καλά.
Συναρμολόγηση: Με τη βοήθεια του τσερκιού [καθώς είναι αιχμηρό στις άκρες] αφαιρούμε γύρω γύρω ένα εκατοστό από το κάθε κομμάτι βάσης. Καλύπτουμε τον πάτο του τσερκιού με μεμβράνη ώστε να μην χυθεί η γκανάς όταν θα περιχύσουμε τη βάση. Βάζουμε το τσέρκι πάνω στην πιατέλα που θέλουμε να σερβίρουμε την τούρτα. Τοποθετούμε τη μια φέτα από τη βάση μέσα στο τσέρκι και την ραντίζουμε με το σιρόπι. Ρίχνουμε από πανω τη μισή γκανάς και από πάνω βάζουμε τη δεύτερη φέτα από την ψημένη βάση, την οποία ραντίζουμε επίσης με το υπόλοιπο σιρόπι. Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη για είκοσι λεπτά προκειμένου να σταθεροποιηθεί.
Αφού το βγάλουμε, περιχύνουμε με την υπόλοιπη γκανάς. Το εκατοστό που αφαιρέσαμε από τις βάσεις επιτρέπει στη ρευστή γκανάς να χυθεί και να καλύψει και τα πλαϊνά μέρη της τούρτας. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον. Ξεφορμάρουμε εύκολα ζεσταίνοντας τα τοιχώματα του τσερκιού με ένα πιστολάκι ή με τα χέρια μας και βοηθώντας με ένα μαχαίρι για να ξεκολλήσουν τα τοιχώματα [το μαχαίρι καλό είνα να το έχουμε βουτήξει προηγουμένως σε καυτό νερό]. Πασπαλίζουμε με κακάο και είναι έτοιμη!
 
Top Bottom