Ροή

Τυροπιτάκια Τηγανιτά

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
Για τη γέμιση:


800γρ φρέσκια μυζήθρα
1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
2 κ.τ.σ. ζάχαρη

Για το φύλλο:


500γρ αλεύρι
1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό
3 κ.τ.σ. ξύδι ή τσικουδιά
1 κ.τ.γ ζάχαρη
1/2 κ.τ.γ. αλάτι
αυγό για να κολλήσει η ζύμη
λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:


Ανακατεύουμε σε μπολ τη μυζήθρα, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη μέχρι να ενσωματωθούν. Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά του φύλλου μέχρι να γίνει ζυμάρι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Κατόπιν ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο και κόβουμε με κουπάτ ή ποτήρι σε στρογγυλά κομμάτια. Βάζουμε από μια κουταλιά γέμιση στο κάθε φύλλο, αλείφουμε με πινέλο το χτυπημένο αυγό και διπλώνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου. Πατάμε τις άκρες με πιρούνι και τηγανίζουμε σε άφθονο λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Στραγγίζουμε τα τυροπιτάκια σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε ζεστά, σκέτα ή με μέλι και κανέλα.
 
Top Bottom