Υλικά (για ένα πιάτο)
200 γρα??. φρέσκο φουαγκρά πάπιας
?ισό αχλάδι
σιρόπι σφένδα?ου
ξερά σύκα
γιαπωνέζικο ξύδι
ιρανικό χαβιάρι Sevruga
λάδι βασιλικού
λίγο σχοινόπρασσο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρου?ε στο τηγάνι για λίγο το φουαγκρά ?ε αλάτι και πιπέρι. Κάνου?ε το ?ισό αχλάδι κο?πόστα ?ε το σιρόπι του σφένδα?ου και, στη συνέχεια, το ψήνου?ε στο γκριλ. Κάνου?ε ?ια σάλτσα ?ε τα ξερά σύκα, το σιρόπι σφένδα?ου και λίγο γιαπωνέζικο ξύδι. Τοποθετού?ε στο πιάτο τη σάλτσα σύκου, πάνω της βάζου?ε το αχλάδι, ?ετά το φουαγκρά και στη συνέχεια το χαβιάρι. Προσθέτου?ε στο τέλος το λάδι βασιλικού γύρω από τη σάλτσα.
Από το εστιατόριο Pacific Monte Carlo