Για οποιονδήποτε χρήστη του Ubuntu ή του Linux Mint εκεί έξω που εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το Ubuntu 18.04 LTS ή το Linux Mint 19.x , ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε την αναβάθμιση σε νεότερη έκδοση. Αυτή η προειδοποίηση απευθύνεται επίσης σε χρήστες άλλων διανομών που βασίζονται στο Ubuntu 18.04 LTS, από τις οποίες υπάρχουν πολλές. Ευτυχώς, εάν το σύστημά σας εκτελεί το Ubuntu 18.04 ή διανομές που βασίζονται σε αυτήν την έκδοση, το σύστημά σας θα πρέπει επίσης να χειρίζεται το Ubuntu 22.04 LTS μια χαρά και θα λάβετε νεότερα πακέτα.

ubuntu.jpg


Για χρήστες σε άλλα λειτουργικά συστήματα Linux όπως το Linux Mint, είτε εκτελέστε μια καθαρή εγκατάσταση (ίσως η καλύτερη ιδέα) είτε αναζητήστε τεκμηρίωση αναβάθμισης από τον ιστότοπο του έργου. Εάν βρίσκεστε στο Ubuntu, η ενημέρωση είναι πολύ εύκολη, απλώς δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας όλων των εγγράφων που σίγουρα δεν έχετε την πολυτέλεια να χάσετε και, στη συνέχεια, ανοίξτε το Software Updater, αυτό το πρόγραμμα θα σας ενημερώσει ότι υπάρχει διαθέσιμη αναβάθμιση σε νεότερη έκδοση. Ίσως χρειαστεί να κάνετε αναβάθμιση πρώτα σε Ubuntu 20.04 LTS και μετά σε 22.04 LTS, εάν θέλετε να κάνετε μόνο μία αναβάθμιση, μπορείτε να παραμείνετε στο Ubuntu 20.04 LTS μέχρι τον Απρίλιο του 2025.

Το Ubuntu 22.04 LTS είναι η πιο πρόσφατη έκδοση Μακροπρόθεσμης Υποστήριξης αυτή τη στιγμή και μια νέα δεν θα φτάσει μέχρι το 2024, οπότε το Ubuntu 18.04 LTS θα έχει λήξει, επομένως η αναμονή δεν αποτελεί πραγματικά επιλογή. Εάν μετακινηθείτε στο Ubuntu 22.04, θα συνεχίσετε να λαμβάνετε ενημερώσεις για πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία, άρα μέχρι το 2027.

Για επιχειρήσεις εκεί έξω που δεν μπορούν να αναβαθμίσουν συστήματα για οποιονδήποτε λόγο, μια συνδρομή στο Ubuntu Pro σάς δίνει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσετε την Εκτεταμένη Συντήρηση Ασφαλείας. Θα πληρώσετε για το Ubuntu Pro, αλλά με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του Ubuntu 18.04 κατά επιπλέον πέντε χρόνια, ωστόσο, θα λαμβάνετε μόνο ενημερώσεις ασφαλείας. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το ESM, ανατρέξτε στην ανάρτηση ιστολογίου της Canonical.