Ροή

Recent content by gavraki

  1. gavraki

    Επιδότηση ενοικίου σε έως 30.000 νοικοκυριά και δωρεάν ρεύμα το μήνα

    Επιδότηση ενοικίου, δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, κουπόνια σίτισης, δωρεάν πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στο σύστημα υγείας, για όσους βρίσκονται στα όρια της φτώχειας, προβλέπει μεταξύ των άλλων νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, το οποίο πρόκειται να...
  2. gavraki

    Μυστικά για μια επιτυχημένη αναζήτηση στο Google

    Αρκούν οι κατάλληλες λέξεις-κλειδιά και λίγα κλάσματα του δευτερολέπτου Οι δυνατότητες που δίνει το "ψαχτήρι" της Google έχουν περάσει την αναζήτηση πληροφοριών σε άλλο επίπεδο. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας μερικά -άγνωστα στο ευρύ κοινό- tips, το Google Search μπορεί να μετατραπεί σε...
  3. gavraki

    Χριστουγεννιακτικα Κουλουρακια, Κρεμα Ζωγραφικης, Κρεμα Κολα και Παστα Ζαχαρης

    ΥΛΙΚΑ 500 γρ. βούτυρο 2 φλ. ζάχαρη 1 κ.σ. βανίλια υγρή (ή σκόνη) 2 αυγά 6 με 6 ½ φλ. αλεύρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς. Χτυπάμε το βούτυρο πολύ καλά για 2 με 3 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα χτυπάμε για άλλα 3 με 4...
  4. gavraki

    Marshmallows

    ΥΛΙΚΑ 18 γρμ. ζελατίνη σε πούδρα 2/3 φλ. νερό 1 ½ φλ. ζάχαρη 1/2 φλ. γλυκόζη 1/2 φλ. νερό 1 - 2 κ.σ. essence πορτοκάλι η φράουλα λίγο μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στο μπολ του μίξερ βάζουμε τη ζελατίνη με το νερό και τα ακουμπάμε πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει (μέθοδος μπεν μαρί) μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό, και τη γλυκόζη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, χαμηλώνουμε ελαφρώς τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 5 - 6 λεπτά. Χτυπάμε στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα και ανακατεύουμε ελαφρώς τη ζελατίνη. Προσθέτουμε την essence και αμέσως μετά πολύ σιγά το σιρόπι και αρχίζουμε να χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για περίπου 7 - 8 λεπτά. Αδειάζουμε την μισή ποσότητα σε ένα παραλληλόγραμμο λαδωμένο ταψί με λαδόκολλα από πάνω και προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα λίγο μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ανακατεύουμε στο μίξερ για 1 λεπτό περίπου ή μέχρι να γίνει το χρώμα μας ομοιόμορφο, περιχύνουμε πάνω από το άσπρο μείγμα και με ένα καλαμάκι κάνουμε διάφορα σχέδια. Καλύπτουμε με μια λαδωμένη λαδόκολλα και την αφήνουμε να εφάπτεται πάνω στο μείγμα. Αφήνουμε στην άκρη για περίπου 12 ώρες. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια, μικρά η μεγάλα. Για να μην κολλάει το μαχαίρι την ώρα που το κόβουμε, το βουτάμε σε ζάχαρη άχνη.
  5. gavraki

    Ρολο Σοκολατας

    ΥΛΙΚΑ Για το παντεσπάνι 4 αυγά 150 γρμ. ζάχαρη 60 γρμ. αλεύρι 3 κ.γ. κακάο Για την κρέμα 400 γρμ. κουβερτούρα 400 γρμ. κρέμα γάλακτος 200 γρμ. φρέσκο γάλα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν και ρίχνουμε με ένα σιτάκι, εκτός του μίξερ, το αλεύρι και το κακάο. Ανακατεύουμε απαλά. Απλώνουμε σε ένα ταψί ένα κομμάτι λαδόκολλα, το βουτυρώνουμε, το αλευρώνουμε και απλώνουμε το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα για 15 λεπτά. Βγάζουμε το παντεσπάνι, το καλύπτουμε με λαδόκολλα και το τυλίγουμε σε ρολό. Βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια. Ανακατεύουμε το μίγμα. Χτυπάμε την κρέμα να φουσκώσει και την βάζουμε μέσα στη σοκολάτα. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε το μίγμα μέσα στο ψυγείο να σφίξει. Ξετυλίγουμε το ρολό, απλώνουμε τη μους και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο να σφίξει. Αν θέλουμε καλύπτουμε και όλη την επιφάνεια του γλυκού με την υπόλοιπη μους.
  6. gavraki

    Τα πανευκολακια του Βασιλη Καλλιδη

    ΥΛΙΚΑ Βασική συνταγή 1 κεσεδάκι γιαούρτι 1 κεσεδάκι BITAM 1 κεσεδάκι τριμμένη φέτα 1 κεσεδάκι νόστιμο τυρί 400 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Παραλλαγή 1 1 κεσεδάκι γιαούρτι 1 κεσεδάκι BITAM 1 κεσεδάκι τριμμένη φέτα 1 κεσεδάκι νόστιμο τυρί 400 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κ.γ. ρίγανη λίγο σουσάμι Παραλλαγή 2 1 κεσεδάκι γιαούρτι 1 κεσεδάκι BITAM 1 κεσεδάκι τριμμένη φέτα 400 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 πακετάκι χαλούμι 1/2 ματσάκι δυόσμος λίγο σουσάμι Παραλλαγή 3 1 κεσεδάκι γιαούρτι 1 κεσεδάκι ΒΙΤΑΜ 1 κεσεδάκι τριμμένη φέτα 1 κεσεδάκι νόστιμο τυρί 400 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κ.γ. τοματοπελτές 6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες λίγο σουσάμι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει το μίγμα. Πλάθουμε σε μπαλάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά, πάνω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  7. gavraki

    Ροδιτικοι Κεφτεδες

    ΥΛΙΚΑ 800 γρ. χοιρινός κιμάς 3 κρεμμύδια 1 ντομάτα 1 κ.γ. κύμινο 1/2 ματσάκι δυόσμος 4 - 5 κ.σ. αλεύρι 1 αυγό αλάτι και πιπέρι λάδι για το τηγάνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε τον κιμά, την ντομάτα περασμένη από τον τρίφτη, τα κρεμμύδια από τον τρίφτη, χωρίς τα ζουμιά τους, τον δυόσμο, το κύμινο, το αλατοπίπερο και το αυγό. Ζυμώνουμε και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο - λίγο. Πλάθουμε τους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε, τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι, σε μέτρια φωτιά. Βγάζουμε τους μικρούς, αφράτους κεφτέδες σε χαρτί κουζίνας, για να φύγει το περιττό λάδι.
  8. gavraki

    Βροχή αστεριών την Κυριακή της 14 Δεκεμβριου

    Οι Διδυμίδες είναι ο βασιλιάς των διαττόντων αστέρων... Τα ξημερώματα της Κυριακής 14 Δεκεμβρίου θα κορυφωθεί η πτώση των Διδυμείδων, μίας εκ των θεαματικότερων βροχών διαττόντων αστέρων. Οι Διδυμίδες, που συνήθως διαρκούν από τις 7 έως τις 17 Δεκεμβρίου, παράγουν, μαζί με τις Περσείδες του...
  9. gavraki

    17 ΝΕΕΣ λέξεις του Ιντερνετ

    Η άνοδος των social media, έχει οδηγήσει τη νέα γενιά να μιλά μόνο με αρτικόλεκτα. Υπάρχουν πολλές νέες συντομογραφίες, που σίγουρα δεν γνωρίζατε. Αρκετές από αυτές χρησιμοποιούνται για να αποκρύψουν μυστικά μηνύματα ή αναφορές σε ναρκωτικά και σεξ! Δείτε τις 17 νέες: GNOC - Get naked on...
  10. gavraki

    Γαλοπούλα με γέμιση κάστανο και δαμάσκηνα

    Υλικά Για τη γαλοπούλα 1 γαλοπούλα ( βάρους 3,5 κιλά) 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο 2 λεμόνια ( θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα τους) Για τη γέμιση 10 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα 6 ξερά δαμάσκηνα 10...
  11. gavraki

    Χριστουγεννιάτικο σπίτι

    Υλικά Για το σπιτάκι 500 γραμμάρια βούτυρο 500 γραμμάρια καστανή ζάχαρη 150 γραμμάρια λευκή ζάχαρη 2 αυγά ολόκληρα 40 γραμμάρια γάλα 2 κουταλιές του γλυκού τζίντζερ 2 κουταλιές του γλυκού κανέλα 1 κοφτή κουταλιά του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο 1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο...
  12. gavraki

    Παραδοσιακός μπακλαβάς

    Υλικά Για το σιρόπι 4 φλιτζάνια ζάχαρη 2 φλιτζάνια νερό 1 κουταλιά χυμό λεμονιού 1 κουταλιά του γλυκού βανίλια εσάνς Για το μπακλαβά 1 κιλό φύλλο κρούστας εμπορίου 1 κιλό καρύδι κοπανισμένο 1 κουταλιά της σούπας κανέλα 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο κοπανισμένο ½ φλιτζάνι ζάχαρη ½ μπουκάλι ελαιόλαδο περίπου λίγο ξύσμα πορτοκαλιού μερικά γαρύφαλλα ολόκληρα Εκτέλεση Ανακατεύουμε τα καρύδια, την κανέλα, το κοπανισμένο γαρύφαλλο, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού. Σε ανά μέτριο ταψί,στρώνουμε ανά δύο τα φύλλα και ανάμεσα ρίχνουμε το μείγμα. Στη συνέχεια,κόβουμε σε ρόμβους και καρφώνουμε τα ολόκληρα γαρύφαλλα. Ζεματάμε το λάδι και το ρίχνουμε πάνω από το γλυκό. Βάζουμε το μπακλαβά να ψηθεί σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά. Όταν κρυώσει,περιχύνουμε με το σιρόπι. Για να φτιάξουμε το σιρόπι βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα 2 φλιτζάνια νερό, 4 φλιτζάνια ζάχαρη 1 κουταλιά χυμό λεμονιού και λίγη βανίλια. Βράζουμε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ένα μέτριο σιρόπι και περιχύνουμε το μπακλαβά. Η συνταγή αναφέρεται για έτοιμο φύλλο κρούστας εμπορίου, παρόλα αυτά μπορείτε να παρασκευάσετε σπιτική ζύμη για φύλλο κρούστας.
  13. gavraki

    Κέικ σοκολάτα μπανάνα

    Υλικά Για το κέικ 3 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι 1½ κουταλιά του γλυκού σόδα μαγειρικής 4 ώριμες μπανάνες 1 βανίλια 1? φλιτζάνι τσαγιού καρυδόψιχα αλεσμένη 1 πρέζα αλάτι 1/2 φλιτζάνι τσαγιού σταγόνες σοκολάτας ή ψιλοκομμένη...
  14. gavraki

    Κορμός σοκολάτας με ξηρούς καρπούς

    Υλικά 1 φλιτζάνι τσαγιού άχνη ζάχαρη 2 αβγά 4 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο 100 γραμμάρια κουβερτούρα 1 σφηνάκι κονιάκ 1 φλιτζάνι τσαγιού χοντροκομμένα καρύδια 1 φλιτζάνι τσαγιού αποφλοιωμένα αμύγδαλα 1 φλιτζάνι τσαγιού χοντροκομμένα φυστίκια 225 γραμμάρια μπισκότα της επιλογής σας ψιλοκομμένα 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα 250 γραμμάρια βούτυρο Εκτέλεση Σε ένα μπολ ρίχνετε τα μπισκότα και τα θρυμματίζετε με τα χέρια (θέλουμε να βγουν χοντραλεσμένα) και στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο γάλα ίσα- ίσα να μαλακώσουν (όχι όμως να παπαριάσουν). Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για το βούτυρο με την άχνη, να αφρατέψει για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα και το κακάο. Κατόπιν σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο μείγμα του μίξερ και συμπληρώνουμε με το κονιάκ. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα καρύδια στο μούλτι και τα χοντραλέθουμε. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα αμύγδαλα μαζί με τα φυστίκια και τα καβουρδίζουμε και τα χοντραλέθουμε κι αυτά στο μούλτι. Αναδεύουμε με μια μαρίζ (σπάτουλα ζαχαροπλαστικής) και προσθέτουμε στο μείγμα τα μπισκότα. Ανακατεύουμε να πάνε παντού και δουλεύω για λίγο με τη σπάτουλα. Παίρνουμε το μείγμα και το ρίχνουμε σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και κλείνουμε καλά με μεμβράνη κι αφήνουμε στη κατάψυξη να παγώσει καλά, για 2- 3 ώρες. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας άχνη ζάχαρη.
  15. gavraki

    Ντοματόσουπα με τραχανά

    Υλικά 1 λίτρο ζωμό λαχανικών εμπορίου 1 νεροπότηρο ξινό τραχανά 1 κουταλιά της σούπας πελτέ 1 νεροπότηρο φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη Αλάτι Πιπέρι Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τον ζωμό λαχανικών και όσο είναι ακόμα κρύος ρίχνετε μέσα τον τραχανά. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το μείγμα να έρθει σε βρασμό για περίπου 30 λεπτά. Ρίχνετε μέσα την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον πελτέ. Βράζετε υπομονετικά το μείγμα μέχρι να φουσκώσει ο τραχανάς και να χυλώσει η σούπα με ανοικτό το καπάκι και αλατίζετε ελαφρά τη σούπα. Μόλις ο τραχανάς χυλώσει καλά, ανακατεύετε και σερβίρετε τη σούπα ζεστή στα πιάτα.
Top Bottom