Ροή

Recent content by Nana

  1. Nana

    Σιροπιαστή κολοκύθα με καρυδόψιχα

    Υλικά 1 μικρή κολοκύθα κομμένη σε κύβους χωρίς σπόρους 1 φλιτζάνι ζάχαρη 200 γραμμάρια 2 γαρύφαλλα Χυμο από 1/2 λεμόνι ½ φλιτζάνι θρυμματισμένο καρύδια Εκτέλεση Ρίχνετε τα κομμάτια κολοκύθας σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε με ζάχαρη. Αφήνετε την κολοκύθα με τη ζάχαρη στην άκρη για τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι η κολοκύθα να βγάλει τα υγρά της. Προσθέστε τα γαρύφαλλα και τον χυμό λεμονιού. Ρυθμίζετε τη θερμοκρασία στη μέση της εστίας και σιγοβράζετε με κλειστό το καπάκι για περίπου 30 λεπτά. Να ανακατεύετε συχνά για να μην κολλήσει η κολοκύθα στον πάτο της κατσαρόλας. Μεταφέρετε τα κολοκύθια σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με το σιρόπι. Γαρνίρετε με θρυμματισμένα καρύδια.
  2. Nana

    Αριθμολογία: Αριθμοί & Υγεία

    Ένας ακόμη σημαντικός τομέας της ζωής μας που συνδέεται με τους αριθμούς είναι οι ευαισθησίες σε νοσήματα και παθήσεις... αλλά και ποια βότανα ή τροφές μας βοηθούν να ζούμε πιο υγιεινά ακολουθώντας τους κανόνες της ζωής. Όπως έλεγε και ο Βιργίλιος «Το μεγαλύτερο αγαθό, είναι η υγεία» και...
  3. Nana

    Σοκολάτα με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

    Υλικά 3 φλυτζάνια σοκολάτα ψιλοκομμένη κουβερτούρα σοκολάτα μαύρη ή γάλακτος ή λευκή 1 φλιτζάνι αποξηραμένα φρούτα (κεράσια, φράουλες, κράνμπερι, σταφίδες, ρόδι) 1 φλιτζάνι καρύδια ή αμύγδαλα ή φουντούκια χοντροκομμένα Θαλασσινό αλάτι Εκτέλεση Απλώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Σε μπεν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχως μέχρι να λιώσει καλά. Στη συνέχεια αφαιρείτε τη σοκολάτα από τη θερμότητα και απλώνετε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω στο φύλλο λαδόκολλας. Με μια μεταλλική σπάτουλα απλώνετε τη σοκολάτα σε όλη την επιφάνεια λαδόκολλας μέχρι να έχει 1 εκ πάχος. Αμέσως πασπαλίζουμε τη λιωμένη σοκολάτα με τα αποξηραμένα με φρούτα, ξηρούς καρπούς, και το αλάτι. Το βάζουμε στο ψυγείο 15 - 30 λεπτά ώρες ή μέχρι σκληρείνει αρκετά. Αφαιρέστε από το ψυγείο και σπάστε σε κομμάτια.
  4. Nana

    Η πολικότητα του Ήλιου αντιστρέφεται

    Η διαδικασία συμβαίνει κάθε 11 χρόνια Η πολικότητα του Ήλιου πρόκειται σύντομα να αλλάξει, καθώς η πολικότητα του βορείου ημισφαιρίου έχει ήδη αναστραφεί... και σύντομα θα ακολουθήσει το νότιο ημισφαίριο. Όταν η αλλαγή αυτή ολοκληρωθεί, ο μαγνητικός βορράς να έχει πλέον γίνει νότος και...
  5. Nana

    Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με κιμά

    Υλικά 1 κιλό χοιρινό κιμά 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 10 μεγάλες κόκκινες πιπεριές περίπου 1 κιλό 5 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο 100 γραμμάρια βούτυρο 1/2 φλιτζάνι ρύζι Arborio 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών 500 γραμμάρια ντομάτες, τριμμένες 2 κουταλιές σούπας φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 2 κουταλιές σούπας τριμμένο κύμινο 2 κουταλιά της σούπας ξηρό θρούμπι αλάτι Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C. Πλένετε και καθαρίζετε τις πιπεριές εξωτερικά από τα σπόρια. Ζεσταίνετε το λάδι και 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει. Στη συνέχεια ρίχνετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και προσθέστε το σκόρδο. Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά και προσθέστε τον κιμά μαζί με τα μπαχαρικά. Μαγειρεύουμε τον κιμά για 5 λεπτά μέχρι να αλλάξει το χρώμα του, σπάζοντας σε κομματάκια με μια κουτάλα. Προσθέστε το ρύζι στο μείγμα, τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τις τριμμένες ντομάτας και 1 κούπα από το ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε να σιγοβράζει για 10-15 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι. Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά και να γεμίζετε με ένα κουτάλι τις πιπεριές. Κλείνετε τις πιπεριές με τα καπάκια τους και τις βάζετε σε ένα ταψί, απλώνετε το λιωμένο βούτυρο μαζί με τις τριμμένες ντομάτες και ψήστε για 1 ώρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου στους 180 βαθμούς.
  6. Nana

    Μπατζίνα Θεσσαλίας

    Υλικά 500 γραμμάρια γάλα 25 με 30 γραμμάρια μαγιά φρέσκια 250 γραμμάρια φέτα τριμμένη 2 αυγά 380 γραμμάρια αλεύρι βούτυρο για το ταψί Εκτέλεση Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό γάλα. Σε ένα μεγάλο μπολ ή λεκανάκι ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και το ανακατεύουμε κατόπιν με τη διαλυμένη μαγιά. Προσθέτουμε τα αυγά, το τυρί και τέλος το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά να σχηματιστεί ένας ομοιόμορφος χυλός. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, αδειάζουμε μέσα το χυλό και τον αφήνουμε να σταθεί 10-15 λεπτά σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει. Τέλος, ραντίζουμε το χυλό με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια του με λίγο τριμμένο τυρί. Ψήνουμε τη μπατζίνα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.
  7. Nana

    Χοιρινό με κυδώνια και δαμάσκηνα

    Υλικά 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη 2 φλιτζάνια του καφέ ελαιόλαδο ½ κουταλιά του γλυκού κανέλα 4-5 γαρύφαλλα 2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας 1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί αλάτι, πιπέρι 500 γραμμάρια χοιρινό ψαχνό από μπούτι 3 μεγάλα κυδώνια 10 αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κοκούτσι Εκτέλεση Καθαρίζετε τα κυδώνια από τη φλούδα, τα κόβετε στη μέση, αφαιρείτε τα κουκούτσια και σε ένα τηγάνι βάζετε 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο και τα τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα βγάζετε και τα βάζετε σε μια πιατέλα. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζετε 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο, κόβετε το χοιρινό σε μερίδες και το σοτάρετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Το βγάζετε και αυτό και το ακουμπάτε δίπλα στα κυδώνια. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε μέχρι να γυαλίσει. Ρίχνετε μέσα τις μερίδες του χοιρινού, προσθέτετε το κρασί, τη κανέλα και τα γαρύφαλλα και το αφήνετε να σιγοβράζει για περίπου μισή ώρα. Προσθέτετε στη κατσαρόλα τα δαμάσκηνα, διαλύετε το πελτέ σε 1 νεροπότηρο νερό και το ρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε το φαγητό να βράσει για 10 λεπτά. Προσθέτετε τα σοταρισμένα κυδώνια, μετριάζετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αν χρειαστεί κατά την διαδικασία προσθέστε λίγο νερό.
  8. Nana

    Κέικ με μπανάνα και καφέ

    Υλικά 2 μεγάλες υπερώριμες μπανάνες λιωμένες 140 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό 2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές διαλυμένος σε 1 κουταλιά της σούπας νερό 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι 100 γραμμάρια φλιτζάνι χοντροκοπανισμένα καρύδια 2 κουταλιές του γλυκού κοφτά κανέλα 180 γραμμάρια βούτυρο σε...
  9. Nana

    Fudge με λεμόνι και λευκή σοκολάτα

    Υλικά 500 γραμμάρια λευκή σοκολάτα 1 κονσέρβα (390 γραμμάρια) ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού 5 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι Λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κίτρινο Εκτέλεση Απλώστε μια λαδόκολλα σε τετράγωνο ταψί 20 x 20 εκ. Σε μπεν μαρί, λιώσει η λευκή σοκολάτα με ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό με το ξύσμα λεμονιού, βανίλια, χώμα ζαχαροπλαστικής κίτρινο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε στο έτοιμο ταψί και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Αφαιρέστε από το ταψί και τη λαδόκολλα. Κόψτε σε τετράγωνα και σερβίρετε.
  10. Nana

    Αμυγδαλωτά μπισκότα

    Υλικά 3 φλιτζάνια θρυμματισμένα ασπρισμένα αμύγδαλα 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου 3 ασπράδια αυγών 1 φλιτζάνι αμύγδαλο φιλέ ΄Αχνη ζάχαρη για πασπάλισμα Εκτέλεση Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς και απλώνετε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί. Σε ένα μεγάλο μπολ , ανακατέψτε μαζί την θρυμματισμένη αμυγδαλόψιχα , τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα αμύγδαλου . Προσθέτουμε τα ασπράδια αυγών και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια απαλή και λεία ζύμη. Στη συνέχεια με ένα κουτάλι του γλυκού παίρνετε τη ζύμη και πλάθετε σε μπισκότα σε σχήμα μισοφέγγαρου. Τοποθετείτε στη λαδόκολλα και πασπαλίζετε με αμύγδαλο φιλέ. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 10 -15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφήνετε να κρυώσουν για 10 λεπτά. Στη συνέχεια πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.
  11. Nana

    Ψάρι βραστό στην κατσαρόλα με πατάτες

    Υλικά 2 μεγάλο ψάρια (συναγρίδα, σκορπίνα) 4 πατάτες 2 κρεμμύδια 1 πιπεριά πράσινη 3-4 ντοματάκια 3 ποτήρια νερό 1 ποτηράκι ελαιόλαδο χυμό από 3 λεμόνια αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Με ένα μυτερό μαχαίρι καθαρίζουμε τα ψάρια από τα λέπια, στη συνέχεια τα χαράζουμε στη μέση της κοιλιάς και αφαιρούμε με τα εντόσθια. Κατόπιν, τα πλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό μέσα και έξω, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα Βάζουμε σε ένα μπολ. σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια, τα κόβουμε στη μέση και τα πλένουμε. Ξύνουμε τα κολοκυθάκια, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες. Πλένουμε τα ντοματάκια, τη πιπεριά και τα κόβουμε στη μέση. Ρίχνουμε το νερό σε μια κατσαρόλα και βράζουμε τα λαχανικά περίπου 15 λεπτά.Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα ψάρια, το σέλινο και αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις. Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το λάδι, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας προσεχτικά για να μη μας διαλυθούν τα ψάρια. Βράζουμε για ακόμα 10 λεπτά με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα, φροντίζοντας να την ανακινούμε τακτικά για να μην κολλήσει το φαγητό. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με τα λαχανικά και όσο ζουμί έχει μείνει.
  12. Nana

    Κοτόπουλο στιφάδο

    Υλικά 1 κοτόπουλο 2 κιλά κρεμμύδια μικρά για στιφάδο ½ φλιτζάνι του τσαγιού ξύδι ½ φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο κρασί 1 φύλλο δάφνης Λίγο πιπέρι ολόκληρο 5-6 γαρίφαλα 1 κομμάτι ξύλο κανέλας 10 κόκκοι μπαχάρι ½ κουταλιά του γλυκού κύμινο 1 κουταλιά της σούπας πολτό ντομάτας 2 σκελίδες σκόρδο 1/2 ματσάκι μαϊντανός 1, ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο Εκτέλεση Καθαρίζομυε τα κρεμμυδάκια και με ένα μαχαιράκι χαράσσουμε από ένα σταυρό στο πάνω και στο κάτω μέρος του κρεμμυδιού. Στη συνέχεια τα βάζουμε όπως είναι ολόκληρα σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει για 1-2 λεπτά και τα σουρώνουμε καλά.Πλένουμε το κοτόπουλο το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μερίδες. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν καλά για 20 λεπτά. Μόλις το κοτόπουλο βράσει καλά ρίχνουμε και τα κρεμμυδάκια και το αφήνουμε να σιγοβράζει για 40 - 45 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα κρεμμυδάκια. Σερβίρουμε με ρυζάκι και αρακά.
  13. Nana

    Σούπα με πατάτα και τζίντερ

    Υλικά 2 πατάτες 2 καρότα 2 μέτρια κομμάτια τζίντζερ 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μάραθο 2 κλωνάρια σέλινο 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζανα αλάτι πιπέρι 100 γραμμάρια ελαιόλαδο Εκτέλεση Βράζουμε τις πατάτες, τα καρότα, το σέλινο και το τζίντζερ για 25 λεπτά με νερό που το σκεπάζει. Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι και το αλάτι και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μάραθο, δυόσμο, πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα.
  14. Nana

    Γίγαντες τουρσί

    Υλικά 250 γραμμάρια φασόλια 2 φλιτζάνια καλό σπιτικό ξύδι αλάτι Λίγη ξερή ρίγανη 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 1/2 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα σε σκόνη 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο Εκτέλεση Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα φασόλια σε νερό. Την επόμενη μέρα τα σιγοβράζουμε για 25 λεπτά. Σ' ένα αποστειρωμένο βάζο ρίχνουμε τα φασόλια στραγγισμένα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας κλείνουμε καλά το καπάκι και αποθηκεύουμε στο ψυγείο μας.
  15. Nana

    Αφροδισιακα ζώδια

    «Ανάψτε» τον ερωτικό σας σύντροφο.. επιλέγοντας το σωστό «τονωτικό» για να απογειωθείτε μαζί του.. !! Βάσει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των ζωδίων? υπάρχουν μικρά μυστικά που μπορούν να κάνουν τους συντρόφους να απογειώσουν τα ταίρια τους! Διότι δεν είναι πάντα τα μύδια? τα στρείδια και τα...
Top Bottom