Ροή

Οδηγός: Μετατρέψτε DVD και αρχεία ISO σε MKV με το MakeMKV

RC_Andreas

Administrator
Joined
3 June 2010
Μηνύματα
4,599
Βαθμολογία
9
Points
38
Location
Ελλάδα
Website
www.eltube.gr
Ψάχνετε για ένα γρήγορο και εύκολο τρόπο να μετατρέψετε τα DVD ή ISOs σας σε αρχεία MKV; Σήμερα θα ρίξουμε μια ματιά στο MakeMKV Beta το οποο κάνει τη δουλειά του πολύ καλά.

Εγκατάσταση και χρήση MakeMKV

Λήψη και εγκατάσταση του MakeMKV (κατεβάσετε το από το σύνδεσμο παρακάτω) Εάν θέλετε να μετατρέψετε ένα DVD, τοποθετήστε το στον οπτικό δίσκο σας. Όταν ανοίξετε το MakeMKV θα σας υποδεχτεί με μινιμαλιστικό interface. Κάντε κλικ στο DVD σκληρό δίσκο κουμπί για να ανοίξετε το DVD, ή στο εικονίδιο του φακέλου στο μενού στην κορυφή για να αναζητήσετε ένα αρχείο ISO.

makemkv6.png

Το MakeMKV θα ανοίξει το δίσκο ή το αρχείο.

makemkv5.png

Μόλις ο δίσκος ή το αρχείο είναι ανοιχτό, θα δείτε τους τίτλους που παρατίθενται στο παράθυρο στα αριστερά. Κάντε διπλό κλικ στους τίτλους για να επεκτείνετε τη δομή.

makemkv4.png

Αφαιρέστε τυχόν τίτλο ή κομμάτια που δεν θέλετε να μετατρέψετε από αποεπιλέγοντας το πλαίσιο ελέγχου στα αριστερά.

makemkv3.png

Στη δεξιά πλευρά του παραθύρου, κάντε κλικ στο εικονίδιο του φακέλου για να επιλέξετε την εξόδου του αρχείο σας. Όταν είστε έτοιμοι, κάντε κλικ στο MakeMkv κουμπί για να ξεκινήσει η διαδικασία μετατροπής.

makemkv2.png

Μετατροπή θα προχωρήσει.

makemkv1.png

Όταν ολοκληρωθεί η μετατροπή. Κάντε κλικ στο ΟΚ.

makemkv.png

Αυτό είναι όλο! Το MKV αρχείο σας είναι έτοιμο να παίξει.

vlc.jpg

Συμπέρασμα

Το MakeMKV βρίσκεται ακόμα σε beta και κατά τη διάρκεια της beta φάσης θα κάνη rip DVD και Blu-ray δωρεάν για 30 ημέρες. Ωστόσο, η DVD ripping λειτουργικότητα θα είναι πάντα ελεύθερη. Μετά από 30 ημέρες, αν θέλετε να συνεχίσετε την αντιγραφή για Blu-ray δίσκους, θα χρειαστεί να το αγοράσετε. Είναι πολύ γρήγορο ... συνήθως κάνει περίπου 15-20 λεπτά ανάλογα με το μήκος της ταινίας.

Δεν είναι όλες οι συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων υποστηρίζουν MKV, οπότε αν έχετε πρόβλημα στην αναπαραγωγή αρχείων MKV, δοκιμάστε να κατεβάσετε τον VLC Media Player, ή την πιο πρόσφατη έκδοση του κωδικοποιητή DivX.

Λήψη MakeMKV
 
Last edited:
Top Bottom