Ροή

Οδηγός: 8 Τρόποι για να προσαρμόσετε το μενού έναρξη των Windows 10

RC_Andreas

Administrator
Joined
3 June 2010
Μηνύματα
4,599
Βαθμολογία
9
Points
38
Location
Ελλάδα
Website
www.eltube.gr
win.jpg

Τα Windows 10 μας δίνει τελικά πίσω το μενού Έναρξη, και είναι πολύ πιο προσαρμόσιμο από ό, τι υπήρξε ποτέ πριν. Εδώ είναι μια γρήγορη ματιά από όλους τους διαφορετικούς τρόπους που μπορείτε να το προσαρμόσετε.

Υποθέτουμε ότι θα συνεχίσουμε να προσθέτουμε περισσότερα πράγματα την πάροδο του χρόνου, αλλά προς το παρόν αυτή είναι η λίστα που θα ασχοληθούμε.


Αλλάξτε το μέγεθος του μενού Έναρξη


Μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος το μενού Έναρξη γρήγορα απλά μετακινώντας το ποντίκι σας στο πάνω άκρο του μενού Έναρξη και σύρετε κάτω.

win1.png

Θα κάνει το μενού Έναρξη ευρύτερο εάν έχετε πλακάκια.


Καρφίτσωμα και Ξεκαρφίτσωμα Τίτλων


Μπορείτε εύκολα να καρφιτσώσετε / ξεκαρφιτσώσετε πλακάκια κάνοντας δεξί κλικ σε κάθε ένα και την επιλογή Ξεκαρφίτσωμα από το μενού Έναρξη (μπορείτε επίσης να τα σύρετε γύρω για να τα αναδιατάξετε).

win2.png

Και αν ένα πλακάκι δεν καρφώθηκε στο μενού Έναρξη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την προβολή Όλες οι εφαρμογές για να το βρείτε, και στη συνέχεια κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Pin να ξεκινήσετε από εκεί. Μπορείτε επίσης να καρφιτσώσετε τακτικές εφαρμογές στην δεξιά πλευρά, αν θέλετε.

win3.png

Ίσως παρατηρήσατε ότι μπορείτε επίσης να καρφιτσώσετε πράγματα στη γραμμή εργασιών από την ίδια άποψη ή την απεγκατάσταση τους γρήγορα.


Αλλαγή μεγέθους στα Πλακάκια


Μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος των πλακιδίων με δεξί κλικ πάνω τους και επιλέγοντας Αλλαγή μεγέθους και, στη συνέχεια, επιλέξτε ένα μέγεθος.

win4.png

Το "Μεγάλο" μέγεθος είναι λίγο γελοίο, αλλά τουλάχιστον έχετε πολλές επιλογές.

win5.PNG

Δυστυχώς τα πλακάκια είναι λίγο περίεργα, οπότε αν έχετε ένα μονό αριθμό των μικρών πλακιδίων θα καταλήξετε με κενό διάστημα.


Απενεργοποίηση Ζωντανής ενημέρωσης στα Πλακάκια


Αν τα πλακάκια που αναβοσβήνουν καταλήγουν ενοχλητικά, απλά κάντε δεξί κλικ πάνω τους και επιλέξτε Απενεργοποίηση - Turn live tile off.

win6.png

Σε σύγκριση με το παραπάνω παράδειγμα, μπορείτε να δείτε ότι τα Νέα πλακάκια επανήλθαν σαν να είναι ένα κανονικό πλακάκι.

win7.png

Προσωπικά, δεν είμαστε οπαδοί στα ζωντανά πλακίδια ... είναι πάρα πολύ ενεργά.


Αλλάξτε το μενού Έναρξη και το χρώμα στη γραμμή εργασίας


Μπορείτε εύκολα να αλλάξετε το χρώμα του μενού Έναρξη σας και το Taskbar με δεξί κλικ σε οποιοδήποτε κενό χώρο και επιλέξτε Εξατομίκευση.

win8.png

Το παράθυρο διαλόγου Χρώμα και εμφάνιση θα εμφανιστεί, και μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα για κάθε στυλ που θέλετε.

win9.png


Στείλτε αντικείμενα από την αριστερή πλευρά του μενού Έναρξη


Μπορείτε να καρφιτσώσετε εφαρμογές στην αριστερή πλευρά του μενού Έναρξη, καθώς, αλλά αυτό δεν είναι και τόσο έξυπνο ... θα πρέπει να σύρετε τη συντόμευση για την εφαρμογή στο κουμπί Έναρξη και θα δείτε ότι αλλάζει στο Pin to Start menu.

win10.png

Μόλις γίνει αυτό, τότε μπορείτε εύκολα να το στείλετε στην αριστερή πλευρά του μενού Έναρξη. Μπορείτε επίσης να μεταφέρετε τα στοιχεία πάνω ή προς τα κάτω, αν θέλετε.

win11.png

Είναι περίεργο ότι μπορείτε να καρφιτσώσετε πράγματα στα δεξιά ή στα αριστερά, αλλά δεν μπορείτε να σύρετε - drag and drop από δεξιά προς τα αριστερά, μόνο από αριστερά προς τα δεξιά.

Για να αφαιρέσετε οτιδήποτε που έχετε θέσει στην αριστερή πλευρά, απλά κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Κατάργηση από τη λίστα.

win12.png


Προσθέτοντας το Πίνακα Ελέγχου και Ειδικά Προϊόντα στην αριστερή πλευρά του μενού Έναρξη


Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικές ειδικές ενσωματωμένες συντομεύσεις στην αριστερή πλευρά του μενού Έναρξη, αλλά θα πρέπει να βρείτε μια οθόνη ρυθμίσεων. Κάντε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε από το λευκό χώρο και επιλέξτε Ιδιότητες.

win13.png

Μεταβείτε στην καρτέλα Start Menu, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Προσαρμογή.

win14.png

Μέσα από αυτό το παράθυρο διαλόγου μπορείτε να επιλέξετε τα ειδικά στοιχεία που θα θέλατε να καρφιτσώσετε στο μενού Έναρξη.

win15.png

Ο πίνακας ελέγχου είναι πραγματικά ενδιαφέρον, επειδή μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις λίστες συντομεύσεων για να καρφώσετε συχνά τμήματα σε ένα φάκελο που επεκτείνεται. Για τον Internet Explorer, θα μπορούσατε να έχετε μια σειρά από καρφωμένες ιστοσελίδες στο εσωτερικό του φακέλου.

win16.png


Κατάργηση όλων των ζωντανών πλακιδίων και κάντε το να μοιάσει με τα Windows 7

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προσαρμόσετε το νέο μενού Έναρξη είναι να αφαιρέσετε ακριβώς όλα τα ανόητα ζωντανά πλακίδια και να το κάνετε να μοιάζει σαν Windows 7 Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ξεκαρφιτσώσετε όλα τα στοιχεία στη δεξιά πλευρά, βάλτε τα στοιχεία που θέλετε στην αριστερή πλευρά, και στη συνέχεια αλλάξετε το μέγεθος προς τα κάτω μέχρι να φαίνεται καλό.

win17.png

Έχετε οποιεσδήποτε άλλες συμβουλές για την προσαρμογή των Windows 10; Ενημερώστε μας!
 
Top Bottom