
Υλικά
6 φλ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα καθαρισμένη και αλεσμένη σε σκόνη
3 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
3 ασπράδια
1 πρέζα αλάτι
3 βανίλιες
2 φλ. φιλέ αμυγδάλου
1. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα μαζί με το αλάτι. Μεταφέρουμε τη μαρέγκα σε μπολ και προσθέτουμε τις βανίλιες, το αμύγδαλο και την άχνη. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά με το χέρι.
2. Από το μείγμα παίρνουμε κομμάτια και τα πλάθουμε σε σχήμα μπαστουνιού. Κυλάμε τους εργολάβους σε φιλέ αμυγδάλου.
3. Τους αραδιάζουμε σε λαδόκολλα σε λαμαρίνα και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC, σε αντιστάσεις, για 20΄-25΄, μέχρι να ροδίσουν.
Συμβουλή
Αγαπημένο παραδοσιακό γλυκό ? ιδανικό για κεράσματα - οι εργολάβοι είναι η ελληνική εκδοχή για τα μακαρόν και μια πολύ καλή ιδέα για να αξιοποιήσετε τα ασπράδια που σας έμειναν στο ψυγείο. | ![]() |