Φιλέτα κοτόπουλου με σάλτσα μουστάρδας τυλιγμένα με σφολιάτα
Υλικά
500 γρ. σφολιάτα
1 αυγό
λίγο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
200 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
4 φιλέτα κοτόπουλου
για τη σάλτσα
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα (κανονική ή σε σκόνη)
150 γρ. κρέμα γάλακτος
1 ποτήρι λευκό κρασί
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε το σκόρδο με τα μανιτάρια, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και γεμίζουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου, αφού προηγουμένως τα έχουμε κτυπήσει λίγο με το ειδικό εργαλείο για να λεπτύνουν. Χωρίζουμε τη σφολιάτα σε τέσσερα ίσα μέρη.
Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι λίγο με το πλάστη, βάζουμε τη γέμιση και τυλίγουμε τα ρολά κοτόπουλου.
Τοποθετούμε τα ρολά σε βουτυρωμένο πυρέξ, κτυπάμε το αυγό, αλείφουμε με αυτό τα ρολά, και τα ψήνουμε στο φούρνο 35 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς.
Εκτέλεση σάλτσας
Σε κατσαρόλα βάζουμε τη μουστάρδα, το κρασί, και όταν βράσει ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε τη σάλτσα 5 λεπτά να ηρεμήσει, τη ρίχνουμε στα ψημένα κοτόπουλα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Υλικά
500 γρ. σφολιάτα
1 αυγό
λίγο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
200 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
4 φιλέτα κοτόπουλου
για τη σάλτσα
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα (κανονική ή σε σκόνη)
150 γρ. κρέμα γάλακτος
1 ποτήρι λευκό κρασί
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε το σκόρδο με τα μανιτάρια, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και γεμίζουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου, αφού προηγουμένως τα έχουμε κτυπήσει λίγο με το ειδικό εργαλείο για να λεπτύνουν. Χωρίζουμε τη σφολιάτα σε τέσσερα ίσα μέρη.
Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι λίγο με το πλάστη, βάζουμε τη γέμιση και τυλίγουμε τα ρολά κοτόπουλου.
Τοποθετούμε τα ρολά σε βουτυρωμένο πυρέξ, κτυπάμε το αυγό, αλείφουμε με αυτό τα ρολά, και τα ψήνουμε στο φούρνο 35 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς.
Εκτέλεση σάλτσας
Σε κατσαρόλα βάζουμε τη μουστάρδα, το κρασί, και όταν βράσει ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε τη σάλτσα 5 λεπτά να ηρεμήσει, τη ρίχνουμε στα ψημένα κοτόπουλα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.